Champions League: Με 1-0 η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε την Ίντερ και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Ίντερ στάθηκε εξαιρετικά, αλλά η Σίτι βρήκε το γκολ με το Ρόδρι στο 68'

Champions League: Με 1-0 η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε την Ίντερ και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης

Το βράδυ του Σαββάτου η Μάντσεστερ Σίτι έγραψε ιστορία κατακτώντας για πρώτη φορά τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από τη συλλογή της: Το Champions League.

Πλέον αυτό είναι το πιο ακριβό πετράδι στο στέμμα της υπερομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία επανέλαβε το έπος του 1999 της μισητής Γιουνάιτεντ και πλέον καθιερώθηκε στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Κι όλα αυτά απέναντι σε μια Ίντερ η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς στάθηκε εξαιρετικά.

Ελάχιστες στιγμές είδε την πίεση της Σίτι να της δημιουργεί προβλήματα και την πάτησε στο 68′ από την κάθετη του Ακάνζι και το γκολ του Ρόδρι…

Κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με τον Έντερσον και τα δοκάρια του να κρατούν όρθια τη Σίτι…

Δύο χρόνια μετά την ήττα στον τελικό του Πόρτο από την Τσέλσι, η Σίτι κατέκτησε το μοναδικό τίτλο που έλειπε από την τροπαιοθήκη της και ο προπονητής της πανηγύρισε την κορυφαία διάκριση στην 7ετη παρουσία του στο τιμόνι του συλλόγου. Ήταν το τρίτο βαρύτιμο τρόπαιο στην καριέρα του Καταλανού τεχνικού, μετά από τα δύο που είχε πάρει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011.

Η Ίντερ προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της, είχε τις ευκαιρίες της, αλλά στη μοναδική φορά που αδράνησε η άμυνά της, το πλήρωσε. Απέτυχε έτσι να κλείσει με ένα τρίοτο τίτλο την χρονιά, μετά το Super Cup Ιταλίας και το Coppa Italia και να ανέβει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2010 και για τέταρτη φορά στην Ιστορία της (1964, 1965 ως Κύπελλο Πρωταθλητριών).

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ διεκδίκησαν το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον μεγάλο τελικό του Champions League που φιλοξενείται στο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης .

Η Σίτι στο 68 άνοιξε το σκορ στο μεγάλο τελικό του Champions League.  Από το γύρισμα του Σίλβα ο Ρόδρι με σουτ από την περιοχή ανοίγει το σκορ

Το πρώτο ημίχρονο του τελικού βγήκε χωρίς γκολ και με μόνο μία καλή φάση, με τον Χάαλαντ.

Ωστόσο στο 68ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το γύρισμα από δεξιά και η μπάλα κατέληξε στον Ρόντρι, ο οποίος με πλασέ εντός περιοχής την έστειλε στα δίχτυα του Ονάνα για το 1-0.

Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα ήθελαν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους (για τον Καταλανό θα είναι το τρίτο καθώς το έχει πάρει το 2009 και το 2011 με την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα), στον δεύτερο τους τελικό (όπου ηττήθηκαν πριν από 2 χρόνια από την Τσέλσι στο Πόρτο), κόντρα στην Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι που μετρά τρεις κούπες (19164, 1965, 2010).

Στα χαρτιά το απόλυτο φαβορί είναι η Μάντσεστερ Σίτι η οποία έχει κάνει μια μυθική χρονιάς, πανηγυρίζοντας το ντάμπλ στην Αγγλία και διεκδικώντας σήμερα το τρεμπλ, καθώς η… κούπα με τα μεγάλα αυτιά είναι η μοναδική που δεν έχουν καταφέρει να σηκώσουν οι Άραβες ιδιοκτήτες της από τη στιγμή που ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας.

Το μονοπάτι της Σίτι ως τον τελικό της Πόλης ήταν σαφέστατα πιο δύσβατο απ’ αυτό της Ίντερ, καθώς μετά τους 16 όπου απέκλεισε τη Λειψία, αντιμετώπισε διαδοχικά Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης, καταφέρνοντας να τις αποκλείσει χωρίς να γνωρίσει την ήττα.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ακάντζι, Στόουνς, Ντίας, Ακέ, Ρόντρι, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα – Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Ντιμάρκο – Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.