ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Κατέκτησε και το Κύπελλο Αγγλίας

Οι «πολίτες» είχαν για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ιλκάι Γκιντογκάν

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Κατέκτησε και το Κύπελλο Αγγλίας

Μετά το πρωτάθλημα ήταν η σειρά για το κύπελλο. Η Μάντσεστερ Σίτι πρόσθεσε ένα ακόμη τρόπαιο για φέτος στη συλλογή της, μετά τη νίκη 2-1 στον τελικό του Γουέμπλεϊ, επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον της απομένει το Champions League για να έχει την μακράν πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της.

Οι «πολίτες» είχαν για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ιλκάι Γκιντογκάν ο οποίος και πέτυχε τα δύο τέρματα της ομάδας του, χαρίζοντας ουσιαστικά το τρόπαιο. Το οποίο είναι το 7ο στην ιστορία της Σίτι.

Ο τελικός άρχισε με ιστορικό τρόπο. Χρειάστηκαν μόλις μερικές πάσες κι ένα άτσαλο διώξιμο για να φτάσει η μπάλα στον Γκιντογκάν.

Αυτός με εκπληκτικό βολέ στο 13ο δευτερόλεπτο του μεγάλου αγώνα, άνοιξε το σκορ για την Μάντσεστερ Σίτι! Σημειώνοντας το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των τελικών κυπέλλου Αγγλίας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατόρθωσε να ισοφαρίσει με πέναλτι. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκρίλις στο 29’. Ο διαιτητής εξέτασε τη φάση μέσω VAR και υπέδειξε την παράβαση δύο λεπτά αργότερα, με τον Μπρούνο Φερνάντες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι «πολίτες» πήραν εκ νέου το προβάδισμα που ήταν και το καθοριστικό σημείο του ματς, στο 51’. Μετά από κόρνερ του Ντε Μπρόινε, ξανά ο Γκιντογκάν έπιασε το σουτ με τη μία, η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1 της Σίτι.

Παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες μέχρι και τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, το σκορ δεν άλλαξε. Έτσι η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το 7ο κύπελλο της ιστορίας της, επικρατώντας στον πρώτο τελικό που βρήκε ποτέ αντιμέτωπες τις ομάδες του Μάντσεστερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.