Μουντιάλ 2022: Οι φίλαθλοι δε χρειάζεται να έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό – Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Οφείλουν, ωστόσο, να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ

Μουντιάλ 2022: Οι φίλαθλοι δε χρειάζεται να έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό – Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Ευχάριστα τα νέα για τους φιλάθλους που έχουν σκοπό να παρακολουθήσουν από κοντά μια αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, αφού, όπως ανακοινώθηκε, δε θα είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα η κυβέρνηση του Κατάρ και η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2022, οι φίλαθλοι οφείλουν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στο χώρα.

Παράλληλα, οι Αρχές ξεκαθάρισαν ότι δεν προβλέπεται καραντίνα για τους επισκέπτες, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι από τη χώρα καταγωγής τους.

Το αρνητικό τεστ (48ωρου αν πρόκειται για μοριακό και 24ωρου για τεστ αντιγόνου) είναι υποχρεωτικό για όλους τους ταξιδιώτες, ηλικίας έξι ετών και άνω, οι οποίοι πάντως δε θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν νέο τεστ μετά την άφιξή τους στο Κατάρ.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, αυτή θα είναι υποχρεωτική μόνο στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς και τις εγκαταστάσεις υγείας.

Αν κάποιος επισκέπτης βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, θα τίθεται σε απομόνωση για χρονικό διάστημα πέντε ημερών, ενώ για επιπλέον πέντε ημέρες θα είναι υποχρεωμένος να φορά μάσκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχές του Κατάρ γνωστοποίησαν ακόμη ότι, όλοι οι επισκέπτες άνω των 18 ετών θα είναι υποχρεωμένοι να κατεβάσουν την εφαρμογή παρακολούθησης «Ehteraz», η οποία απαιτείται για την είσοδο σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, ΚΑΙ ιδιαίτερα για τη χρήση του μέσα στα στάδια των αγώνων, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.