ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μουντιάλ: Επίσημο αίτημα της Γαλλίας στη FIFA για να πάρει την ισοπαλία στο παιχνίδι με την Τυνησία

Η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ζητάει να αλλάξει το σκορ της χθεσινής αναμέτρησης με την Τυνησία

Μουντιάλ: Επίσημο αίτημα της Γαλλίας στη FIFA για να πάρει την ισοπαλία στο παιχνίδι με την Τυνησία

Η Τυνησία πήρε νίκη… χωρίς αντίκρυσμα κόντρα στην Γαλλία (1-0), στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ 2022, με τους «μπλε» να βλέπουν γκολ του Γκριεζμάν να ακυρώνεται από τη χρήση VAR -σε μια σπάνια φάση- στο φινάλε του αγώνα και να διαμαρτύρεται επισήμως στην FIFA.

Στο 90+8 η Γαλλία ισοφάρισε την Τυνησία, με τον διαιτητή, Ματ Κόνγκερ να σφυρίζει στη συνέχεια τη λήξη και το 1-1, ύστερα από την επίτευξη γκολ του Γκριεζμάν. Ο αγώνας για το Μουντιάλ 2022, όμως, δεν τελείωσε τελικά εκεί.

Δευτερόλεπτα μετά, ο διαιτητής ειδοποιήθηκε να δει τη φάση στο VAR. Αφού έκανε on field review, ακύρωσε το τέρμα για οφσάιντ, το 1-1 έγινε… 1-0 για την Τυνησία και το ματς συνεχίστηκε για λίγο μέχρι εν τέλει να λήξει μια και καλή

Μια ημέρα μετά, η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατέθεσε επίσημα αίτημα στη FIFA, ζητώντας να αλλάξει το σκορ της αναμέτρησης με την Τυνησία. Η πλευρά των πρωταθλητών κόσμου, που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», ζητάει να καταχωρηθεί το ματς ως ισόπαλο (1-1).

Το αίτημα τους βασίζεται στο γεγονός ότι η παρέμβαση του VAR έγινε με καθυστέρηση και όχι στο εάν υπήρχε ή όχι οφσάιντ. Σύμφωνα με τους “μπλε”, η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με το πρωτόκολλο χρήσης του VAR που έχει θεσπίσει η FIFA.

Σημειώνεται ότι, ακόμη και σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα της Γαλλίας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην σειρά κατάταξης του 4ου ομίλου: η Γαλλία είναι έτσι κι αλλιώς πρώτη, με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Αυστραλία που προκρίθηκε ως δεύτερη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τυνησία, παρά τη νίκη της, έμεινε τρίτη και αποκλείστηκε, όπως και η ουραγός Δανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.