Μουντιάλ: Η Αυστραλία «λύγισε» τη Δανία και προκρίθηκε στους «16» (1-0)

Οι Αυστραλοί προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον όμιλο

Μουντιάλ: Η Αυστραλία «λύγισε» τη Δανία και προκρίθηκε στους «16» (1-0)

Τρομερή εξέλιξη στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου, με την Αυστραλία να νικάει με 1-0 τη Δανία και να παίρνει εκείνη την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Το γκολ του Μάθιου Λέκι στην αντεπίθεση ήταν αρκετό για τα «καγκουρό» που έπιασαν τη Γαλλία στην κορυφή, αλλά μειονέκτησαν στη διαφορά τερμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν το νικητή του 3ου ομίλου (Πολωνία, Αργεντινή ή Σαουδική Αραβία) το προσεχές Σάββατο.

Η Δανία ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε για το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις, την ώρα που η Αυστραλία ήταν καλά κλεισμένη πίσω και προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν.

Το γκολ της Τυνησίας κόντρα στη Γαλλία ανάγκασε τους Αυστραλούς να βγουν μπροστά, προκειμένου να πετύχουν το γκολ της πρόκρισης κι αυτό ήρθε στο 60′!

Ο Μαγκρί με έξοχη κάθετη «έσπασε» το οφσάιντ της Δανίας και έβγαλε τον Μάθιου Λέκι σε θέση βολής. Ο έμπειρος επιθετικός με άψογο διαγώνιο πλασέ έγραψε το 1-0 και έβαλε την ομάδα του σε τροχιά πρόκρισης.

Η Δανία χρειαζόταν πλέον ένα μικρό θαύμα, αφού δεν προκρίνονταν ούτε με ισοπαλία. Ο Γιούλμαντ εξάντλησε όλες τις εναλλακτικές του στο 70΄ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψει τα δεδομένα και οι «Βίκινγκς» επιτέθηκαν μαζικά στο τελευταίο 20λεπτο.

Δεν έδειχναν όμως ικανοί να το πετύχουν και όσο περνούσε ο χρόνος η απογοήτευση τους κυρίευε. Πιο εύκολα απ΄ότι περίμενε ακόμα κι ο Άρνολντ, η Αυστραλία κράτησε τη νίκη και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπεϊτς, Λέκι (89΄ Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46΄ Μπάκους), Ντιουκ (82΄ ΜακΛάρεν), ΜακΓκρί (74΄ Ράιτ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Ράσμους Κρίστενσεν, Άντερσεν, Αντρέας Κρίστενσεν (46΄ Μπα), Μέλε (70΄ Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59΄ Ντάμσγκααρντ), Όλσεν (69΄ Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59΄ Ντόλμπεργκ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.