ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

N.Άλβες: Απομάκρυναν άγαλμα του από κεντρική πλατεία πόλης της Βραζιλίας

Οι δικαστικές περιπέτειες του Άλβες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των κατοίκων

N.Άλβες: Απομάκρυναν άγαλμα του από κεντρική πλατεία πόλης της Βραζιλίας

Ο Ντάνι Άλβες έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο Ζουαζέιρο το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια της Μπαΐα. 

Ο άλλοτε διεθνής δεξιός οπισθοφύλακας υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μπαΐα και πριν από τέσσερα χρόνια για να τον τιμήσει εγκαινίασε ένα μπρούτζινο άγαλμά του.

Ωστόσο οι δικαστικές περιπέτειες του Άλβες (κρατήθηκε προφυλακισμένος 14 μήνες κατηγορούμενος για βιασμό νεαρής κοπέλας σε κλαμπ της Βαρκελώνης) προκάλεσαν τις αντιδράσεις των κατοίκων που εδώ και μήνες άρχισαν να ζητούν την απομάκρυνση του μνημείου από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Μάλιστα το άγαλμα βανδαλίστηκε δύο φορές χωρίς όμως ο Δήμος να συναινέσει στο αίτημα των κατοίκων, κάτι που έγινε τελικά με παρέμβαση τη εισαγγελίας της Μπαΐα.

Κι αυτό γιατί όπως αποκαλύφθηκε το άρθρο 21 του Συντάγματος της πολιτείας απαγορεύει την ονομασία δημόσιων ακινήτων κάθε είδους (άρα και τα αγάλματα) προς τιμήν ζώντων προσώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι λοιπόν το άγαλμα του Βραζιλιάνου απομακρύνθηκε, όπως ακριβώς και ο πίνακας με τη μορφή του από το μουσείο της Μπαΐα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.