ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Μαραντόνα: Δικαίωση μετά θάνατον για υπόθεση φοροδιαφυγής που κρατούσε 30 χρόνια

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απάλλαξε τον αείμνηστο θρύλο του ποδοσφαίρου από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή

Ν.Μαραντόνα: Δικαίωση μετά θάνατον για υπόθεση φοροδιαφυγής που κρατούσε 30 χρόνια

Ο αείμνηστος θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή από το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας το οποίο τερμάτισε μια δικαστική διαμάχη 30 ετών μεταξύ του πρώην επιθετικού της Νάπολι και των φορολογικών αρχών.

Ο Αργεντινός κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε εταιρείες πληρεξουσίων στο Λιχτενστάιν για να αποφύγει τα νομικά τέλη, όταν λάμβανε πληρωμές μεταξύ 1985 και 1990 από τη Νάπολι για τα προσωπικά δικαιώματα της εικόνας του.

«Η υπόθεση έχει τελειώσει και μπορώ να δηλώσω ξεκάθαρα, χωρίς να φοβάμαι ότι θα διαψευστώ, ότι ο Μαραντόνα δεν υπήρξε ποτέ φοροφυγάς», δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του, Άντζελο Πισάνι.

Το Κακουργιοδικείο της Ρώμης ανέτρεψε μια απόφαση του 2018 στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Οι έρευνες για τις φορολογικές πληρωμές του ποδοσφαιριστή ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και κατέληξαν σε κατηγορίες ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ (40,38 εκατ. δολάρια) και στην κατάσχεση ορισμένων αντικειμένων του παίκτη.

Ο Πισάνι πρόσθεσε ότι η τελική ετυμηγορία «αποδίδει δικαιοσύνη στους φιλάθλους, στις αξίες του αθλητισμού, αλλά κυρίως στη μνήμη του Μαραντόνα».

«Τοποθετεί μια ταφόπλακα σε μια δίωξη που υπέστη για 30 χρόνια», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι κληρονόμοι έχουν πλέον το νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση», δήλωσε ο Πισάνι. «Ελπίζω να το χρησιμοποιήσουν, στη μνήμη του πατέρα τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.