Ο Σέρχιο Ράμος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας (φωτό)

Με την εθνική Ισπανίας κατέκτησε του Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική και στέφθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Σέρχιο Ράμος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας (φωτό)

Την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα της Ισπανίας ανακοίνωσε ο Σέρχιο Ράμος.

Ο αρχηγός της «φούρια ρόχα» αγωνίστηκε σε 180 ματς, πετυχαίνοντας 23 τέρματα και μοιράζοντας 8 ασίστ, παρά το γεγονός πως παίζει στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Με την εθνική ομάδα της Ισπανίας κατέκτησε του Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, ενώ στέφθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, back to back, το 2008 και το 2012.

Σε μακροσκελές κείμενο που ανήρτησε στα social media ο Σέρχιο Ράμος αναφέρει:

«Ήρθε η ώρα. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Στη La Roja. Σήμερα το πρωί, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον νυν προπονητή, ο οποίος με ενημέρωσε ότι δεν είμαι και δεν θα είμαι μέρος των σχεδίων του, ανεξάρτητα από το πώς θα αποδώσω ή τι θα κάνω στην καριέρα μου.

»Με βαριά καρδιά, είναι το τέλος ενός δρόμου που ήλπιζα ότι θα απλωνόταν περισσότερο και που θα τελείωνε με καλύτερη γεύση στο στόμα μου, ισάξια με όλες τις επιτυχίες που πετύχαμε με τη La Roja.

Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτό το ταξίδι άξιζε να τελειώσει με δική μου επιλογή ή επειδή οι επιδόσεις μου δεν ήταν σε επίπεδο αντάξιο της εθνικής μας ομάδας. Όχι εξαιτίας ενός ζητήματος ηλικίας ή άλλων λόγων που, αν και δεν τους έχω ακούσει άμεσα, σίγουρα τους έχω νιώσει.

Γιατί η ηλικία από μόνη της δεν είναι αρετή ή ελάττωμα, είναι απλώς ένας αριθμός που δεν σχετίζεται απαραίτητα με την απόδοση ή την ικανότητα. Θαυμάζω και ζηλεύω παίκτες όπως ο Μόντριτς, ο Μέσι και ο Πέπε. Είναι η ουσία της παράδοσης, των αξιών, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, δεν θα είναι έτσι για μένα, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και το ποδόσφαιρο δεν είναι ποτέ μόνο ποδόσφαιρο.

»Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτώ, έστω και με αυτή τη θλίψη που μοιράζομαι μαζί σας, αλλά και με το κεφάλι ψηλά και ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και για την υποστήριξή σας.

Φεύγω με αξέχαστες αναμνήσεις, με όλους τους τίτλους για τους οποίους παλέψαμε και γιορτάσαμε μαζί και με την τεράστια υπερηφάνεια που νιώθω ως ο πιο πολυπαιγμένος Ισπανός διεθνής όλων των εποχών.

Αυτό το σήμα, αυτή η φανέλα και αυτοί οι οπαδοί, όλοι σας, με έχουν κάνει ευτυχισμένο. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τη χώρα μου με το πάθος κάποιου που έχει την τύχη να την εκπροσωπήσει περήφανα 180 φορές. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που πιστέψατε σε μένα!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.