ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οριστική η απόφαση της UEFA: Χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς το Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ και το ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα

Οριστική η απόφαση της UEFA: Χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς το Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ και το ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Χωρίς οπαδούς των φιλοξενούμενων θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού – Μαρσέιγ στην Αθήνα και στο «Βελοντρόμ», όπως και οι αγώνες ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην «OPAP Arena» και στην Κροατία, στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League, σύμφωνα με την οριστική απόφαση της UEFA.

Οι σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει και με τις ομάδες και με τις ομοσπονδίες των εμπλεκόμενων χωρών οι οποίες είναι ενήμερες και για την επιλογή της UEFA και η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα, όταν οριστικοποιηθούν τα ζευγάρια, μετά τη διαφαινόμενη πρόκριση του Παναθηναϊκού (3-1 εκτός έδρας τη Ντνίπρο) και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (4-0 εντός έδρας την Αστάνα).

Ο προφανής λόγος της απόφασης είναι η ταυτόχρονη παρουσία στην Αθήνα – βάσει της κλήρωσης – οπαδών της Μαρσέιγ και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Παναθηναϊκού – ΑΕΚ, ακόμα και στην περίπτωση που το ένα ματς ελληνικής ομάδας διεξαχθεί την Τρίτη 8/8 και της έτερης την Τετάρτη, 9/8. Κυρίως των οπαδών της Μαρσέιγ, οι οποίοι έχουν πολύ ισχυρό δεσμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια με τους φίλους της Ενωσης και οι οποίοι πριν από δύο χρόνια είχαν προκαλέσει επεισόδια στον προημιτελικό του Conference League εναντίον του ΠΑΟΚ στη Μασσαλία.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως ακόμα κι αν η UEFA είχε έναν ενδοιασμό για τον αποκλεισμό χιλιάδων οπαδών που θα ήθελαν απολύτως… ειρηνικά και οπαδικά να βρεθούν στην Αθήνα, στη Μασσαλία και στο Ζάγκρεμπ απλώς για να υποστηρίξουν τις αγαπημένες ομάδες τους, αυτός… εξαφανίστηκε λόγω του Super Cup. Ουδείς θα ρίσκαρε την τεράστια «μουτζούρα» και την πανευρωπαϊκή δυσφήμιση της χώρας όπου μόλις μία εβδομάδα μετά τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί ο τελικός Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεπώς αυτές οι τέσσερις αναμετρήσεις θα θυμίσουν κάτι από… Superleague 1, όπου οι μετακινήσεις οπαδών στα μεγάλα ντέρμπι έχουν απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια και ο μοναδικός… μπελάς κάθε χρόνο είναι η συνύπαρξή τους στον τελικό του Κυπέλλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.