ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πελέ: Τα δέκα κορυφαία γκολ του «Βασιλιά» που πέρασε στην αιωνιότητα (βίντεο)

Ο Πελέ ήταν ένας «εξωγήινος» σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο είχε αρχίσει να γιγαντώνεται

Πελέ: Τα δέκα κορυφαία γκολ του «Βασιλιά» που πέρασε στην αιωνιότητα (βίντεο)

Ο «βασιλιάς» Πελέ «έφυγε» από τη ζωή, αλλά οι αναμνήσεις από το θέαμα που πρόσφερε στην καριέρα του, μένουν μέσω των βίντεο για να διατηρηθεί η τεράστια «κληρονομιά» που αφήνει στο ποδόσφαιρο.

Μετά από ένα χρόνο ταλαιπωρίας στα νοσοκομεία, ο Βραζιλιάνος θρύλος απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών , σκορπώντας την θλίψη σε όλο τον πλανήτη.

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήρε τον χαρακτηρισμό GOAT (Greatest of All Time) μέχρι που εμφανίστηκε το αντίπαλο δέος του, ο Ντιέγκο Μαραντόνα (και μετέπειτα ο Μέσι…)

Τα επιτεύγματά του κυρίως με την Εθνική Βραζιλίας και δευτερευόντως με την Σάντος, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Όχι μόνο για τους τίτλους, αλλά και για τα απίστευτα τέρματα που είχε σημειώσει στην καριέρα του. Τέρματα που σε ορισμένες στιγμές έδινε την εντύπωση πως είναι… εξωγήινος.

Ένας «εξωγήινος» σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο είχε αρχίσει να γιγαντώνεται, κυρίως χάρη στο θέαμα που πρόσφερε η «σελεσάο» με ηγέτη τον τεράστιο Πελέ.

Δείτε δέκα στιγμές για τις οποίες πολλοί τον θεωρούν ακόμη και σήμερα, τον κορυφαίο όλων των εποχών:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.