ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Θα βρίσκεται στα χέρια των προπονητών: «Έρχεται» η ροζ κάρτα στο ποδόσφαιρο – Πώς θα χρησιμοποιείται

Θα κάνει ντεμπούτο στο Copa America του καλοκαιριού

Θα βρίσκεται στα χέρια των προπονητών: «Έρχεται» η ροζ κάρτα στο ποδόσφαιρο – Πώς θα χρησιμοποιείται

Η CONMEBOL, επιβεβαίωσε πως η ροζ κάρτα η οποία θα βρίσκεται στα χέρια των προπονητών, αντί των διαιτητών, θα κάνει ντεμπούτο στο Copa America του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, θα χρησιμοποιείται για να προειδοποιεί, μετά από ενημέρωση του διαιτητή ή του τέταρτου αξιωματούχου, για πιθανή αλλαγή μιας ομάδας σε περίπτωση υποψίας τραυματισμού στο κεφάλι ή διάσεισης.

«Όταν χρησιμοποιείται η αντικατάσταση για διάσειση, η αντίπαλη ομάδα θα έχει αυτόματα τη δυνατότητα να κάνει μια επιπλέον αλλαγή», μοιράστηκε η Διεύθυνση Αγώνων και Λειτουργιών της CONMEBOL (Νοτιοαμερικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου) για να εξηγήσει ποια θα είναι η έκτη αλλαγή για τη φροντίδα της υγείας των παικτών.

Όλα αυτά βρίσκονται αναλυτικά στο άρθρο 96 της διοργάνωσης: «Αντικατάσταση σε περίπτωση υποψίας τραύματος στο κεφάλι και διάσεισης».

Αυτό υποδεικνύει ότι μπορεί να γίνει μέχρι μία αντικατάσταση ανά ομάδα, ανά αγώνα σε περίπτωση υποψίας κρανιοεγκεφαλικού τραύματος και διάσεισης, ανεξάρτητα από τις πέντε συμβατικές αλλαγές.

Για να χρησιμοποιηθεί αυτή η αλλαγή, το προπονητικό επιτελείο της ομάδας πρέπει να ενημερώσει τον κύριο διαιτητή ή τον τέταρτο διαιτητή και θα χρησιμοποιηθεί μια ροζ κάρτα, ώστε να μπορεί να διακρίνεται από τις υπόλοιπες αντικαταστάσεις.

Δηλαδή η ροζ κάρτα θα βρίσκεται στα χέρια των προπονητών, αντί των διαιτητών.

Μόλις συμβεί ένα τραύμα στο κεφάλι, ο προπονητής θα μπορεί να ενημερώνει τον τέταρτο αξιωματούχο ή τον διαιτητή για τον τραυματισμό χρησιμοποιώντας τη ροζ κάρτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι γιατροί της ομάδας θα είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν ιατρική έκθεση στην CONMEBOL το πολύ σε 24 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.