ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα αύξησε τη διαφορά από την Κροατία

Οι νίκες του Ολυμπιακού και του Άρη αλλά και η ισοπαλία του ΠΑΟΚ έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να αυξήσει οριακά την διαφορά της από την Κροατία

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα αύξησε τη διαφορά από την Κροατία

Η πρώτη εβδομάδας του τρίτου προκριματικού γύρου των τριών διοργανώσεων της UEFA έκλεισε θετικά για τη χώρα μας.

Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Μαρσέιγ, ήρθαν Ολυμπιακός και Άρης να πανηγυρίσουν νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) επί των Γκενκ και Ντιναμό Κιέβου αντίστοιχα, ενώ και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μείνει όρθιος στο Σπλιτ αποσπώντας λευκή ισοπαλία από την Χάιντουκ.

Μετά τους 200 βαθμούς που προσέφερε το τριφύλλι, ήρθαν οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας την Πέμπτη να μαζέψουν 500 ακόμα. Έτσι, η χώρα μας παρέμεινε στην 19η θέση φτάνοντας τους 21725 βαθμούς. Από την πλευρά τους οι Κροάτες που βρίσκονται στην ακριβώς από κάτω και συγκεκριμένα στην 20η, πέραν της ισοπαλίας της Χάιντουκ είδαν μεν την Ριέκα να επικρατεί με 3-1 εκτός έδρας της Β36 Τορσάβν από τα Νησιά Φερόε, ωστόσο, η Όσιγιεκ γνώρισε βαριά ήττα με 5-1 από την Αντάνα Ντεμίρσπορ στην Τουρκία.

Έτσι, οι Κροάτες συγκέντρωσαν 350 βαθμούς και έφτασαν στους 21525. Φυσικά, ενώ παραμένουν όλα ανοιχτά στο ζευγάρι της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι καθοριστικής σημασίας για την συγκεκριμένη κόντρα ο επαναληπτικός της επόμενης εβδομάδας στο γήπεδο της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Χάιντουκ Σπλιτ. Σε περίπτωση που ο Δικέφαλος του Βορρά τα καταφέρει απέναντι στην παρέα του Λιβάγια, η Κροατία στο πιο ευνοϊκό για εκείνην σενάριο, θα συνεχίσει με 2 μόλις ομάδες στα play off των Κυπέλλων Ευρώπης.

Όσο για την Πολωνία που βρίσκεται στην 21η θέση, τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά για τη χώρα ήταν. Η μόνη εκπρόσωπος από τις τρεις που έχει στο Europa Conference League, που κατάφερε να επικρατήσει ήταν η Λεχ Πόζναν με 2-1 επί της Σπαρτάκ Τρνάβα. Από την άλλη η Πογκόν Σετσίν ηττήθηκε την Τετάρτη με το βαρύ 5-0 από την Γάνδη, ενώ η Λέγκια Βαρσοβίας με 2-1 εντός έδρας από την Αούστρια Βιέννης. Έτσι, οι Πολωνοί έφτασαν τους 21250 βαθμούς.

Για την ώρα, βεβαίως, η Ελλάδα παραμένει μακριά από την Τσεχία που βρίσκεται στην αμέσως από πάνω θέση και συγκεκριμένα στην 18η. Μάλιστα, οι δύο εκπρόσωποι της χώρας πέτυχαν ισάριθμες νίκες απόψε προσφέροντας συνολικά 500 βαθμούς και στέλνοντάς την στους 23550. Η Σλάβια Πράγας στο Europa League επικράτησε της Ντνίπρο με 3-0, ενώ η Βικτόρια Πλζεν στο Europa Conference League με 4-0 της Γκζίρα από την Μάλτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.