ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

H Ελλάδα έτοιμη για Euro: Έκανε την ανατροπή κόντρα στη Γαλλία αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2

«Χορταστικό» ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια και η Εθνική φεύγει για τα μπαράζ

H Ελλάδα έτοιμη για Euro: Έκανε την ανατροπή κόντρα στη Γαλλία αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2

Η Εθνική Ελλάδας έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στη Γαλλία στη Νέα Φιλαδέλφεια και πήρε ισοπαλία με 2-2, δείχνοντας έτοιμη για τα μπαράζ του Euro. 

Η υπέρβαση στον Β’ όμιλο δεν ήρθε, αλλά τέτοια εικόνα, οι διεθνείς μπορούν να νικήσουν το Καζακστάν κι μια εκ των Γεωργία, Λουξεμβούργο και να πάρουν το «εισιτήριο» για το Euro 2024.

Μολονότι ο αγώνας ήταν αδιάφορος βαθμολογικά, η δευτεραθλήτρια κόσμου δεν ήρθε για… τουρισμό στην Ελλάδα, όπως είχε υπογραμμίσει κι ο Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Η εξέλιξη του Ελλάδα – Γαλλία

Η Γαλλία, όπως ήταν φυσικό, ήταν η ομάδα που πήρε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα. Οι διεθνείς, από την πλευρά τους, πίεσαν στο κέντρο και προσπάθησαν πάνε το ματς στη δύναμη. Οι «μπλε» πίεζαν ψηλά, όταν η μπάλα ήταν σε «γαλανόλευκα» πόδια.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν το δυνατό σουτ του Γκριεζμάν στο 15ο λεπτό, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Έλληνας γκολκίπερ έδειξε σταθερότητας και σε κάποιες άλλες στιγμές των Γάλλων, οι οποίοι είχαν την κορυφαία στιγμή τους (μέχρι το γκολ) στο πρώτο μέρος στο 33ο λεπτό.

Ο Ντεμπελέ έκανε εξαιρετική μεταβίβαση στην πλάτη της άμυνας, ο Βλαχοδήμος δεν βγήκε, ο Χατζηδιάκος έχασε τον Γκριεζμάν, ο οποίος με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Ο Μαυροπάνος λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν στο 41ο λεπτό.

Οι παίκτες του Ντεσάμπ βρήκαν τελικά δίχτυα στο επόμενο λεπτό, έπειτα από πολύ όμορφη συνεργασία των Φοφανά, Ζιρού και Κόλο Μουανί. Ο τελευταίος με δύσκολο σουτ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Όσο κυλούσε το δεύτερο ημίχρονο, η πίεση των διεθνών ανέβαινε και τελικά βρήκε αποτέλεσμα, καθώς η ισοφάριση ήρθε από λάθος του Λούκας Ερναντές. Η μπάλα κόντραρε 2-3 φορές, πριν φτάσει στον Μπακασέτα, ο οποίος με «βολίδα» ισοφάρισε σε 1-1 στο 56ο λεπτό.

Με τη… φόρα που της έδωσε η ισοφάριση και την «OPAP Arena» να… βράζει, η Ελλάδα γύρισε τούμπα το ματς, με τον τέρμα του Ιωαννίδη, σε μια φάση που όλα τα… λεφτά ήταν η κίνηση του Γιαννούλη από τα αριστερά.

Με την Εθνική να έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη Γαλλία, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έβαλε μέσα τα… «βαριά» χαρτιά του, με πρώτο και καλύτερο τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Φοφανά, πάντως, ήταν αυτός που ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, με ένα τρομερό σουτ, έξω από την περιοχή, στο 74ο λεπτό.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η Γαλλία πίεσε για το γκολ της νίκης κι έκλεισε στην περιοχή της την Εθνική, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυατερήσεις.

Ο Κομάν γύρισε την μπάλα, η οποία βρήκε στον Ζέκα και στη συνέχεια χτύπησε και στα δύο δοκάρια. Μάλιστα, έγινε έλεγχος αν έχει περάσει τη γραμμή, αλλά το VAR αποφάσισε ότι δεν υπάρχει τέρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγο αργότερα ο Εμπαπέ μετά από ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.