ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΑΕΚ: Σε ευρωπαϊκό όμιλο η Ένωση – Οι πιθανοί αντίπαλοι στον προκριματικό του Champions League

Οι κιτρινόμαυροι» έχουν σίγουρη παρουσία σε ομίλους μέχρι τον Δεκέμβριο

ΑΕΚ: Σε ευρωπαϊκό όμιλο η Ένωση – Οι πιθανοί αντίπαλοι στον προκριματικό του Champions League

Πολλαπλά είναι τα κέρδη της ΑΕΚ μετά την διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού πέρα από τον τίτλο, οι Κιτρινόμαυροι έχουν εξασφαλισμένη παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο για την σεζόν 2023-2024.

Αρχικά, η Ένωση εξασφαλίζει περίπου 15 μέρες επιπλέον διακοπών, καθώς οι υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Champions League δεν θα αρχίσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, δηλαδή 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου, αλλά από τον τρίτο γύρο των μη πρωταθλητών και συγκεκριμένα στις 8-9 και στις 15 Αυγούστου.

Φυσικά, η ΑΕΚ έχει σίγουρη παρουσία σε ομίλους μέχρι τον Δεκέμβριο, με το καλύτερο δυνατό σενάριο να είναι η παρουσία σε αυτούς του Champions League, αν προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό και τα playoffs. Αν αποκλειστεί στον τρίτο γύρο, θα παίξει στα playoffs του Europa League, στις 24 και 31 Αυγούστου, ενώ ακόμη κι αν αποκλειστεί εκεί, θα μπει στους ομίλους του Conference League.

Αν η ΑΕΚ αποκλειστεί στα playoffs του Champions League, θα παίξει στους ομίλους του Europa League.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Στην κλήρωση της 24ης Ιουλίου θα μάθουν οι Κιτρινόμαυροι το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με την ΑΕΚ να έχει ελπίδες να είναι στους ισχυρούς σε αυτή την πρώτη κλήρωση, από την οποία θα προκύψουν έξι ζευγάρια.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολλοί, αφού περιλαμβάνονται οι ομάδες που θα ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό. Ανάμεσά τους είναι οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Μόλντε (Νορβηγία), Αστάνα (Καζακστάν), Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Φλόρα Ταλίν (Εσθονία), η Χέκεν (Σουηδία), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Νιου Σέιντς (Ουαλία), Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Ζρίνσκι (Βοσνία), Λίνκολν (Γιβραλτάρ), Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ (Λευκορωσία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Ράκοβ (Πολωνία), Βαλμιέρα (Λετονία), Λάρνε (Βόρεια Ιρλανδία), Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα), Εσπεράνζ (Λουξεμβούργο), Στρούγκα (Β. Μακεδονία), καθώς επίσης η πρωταθλήτρια Δανίας (Κοπεγχάγη ή Νόρτζελαντ), Τσεχίας (Σπάρτα ή Σλάβια Πράγας), Κύπρου (Άρης Λεμεσού ή ΑΠΟΕΛ), Ουγγαρίας (πιθανότατα Φερεντσβάρος), Ρουμανίας (Φαρούλ ή Στεάουα), Βουλγαρίας (ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Λουντογκόρετς), Σλοβακίας (Ντέμπρετσεν ή Σλόβαν), Τουρκίας (Γαλατά ή Φενέρμπαχτσε), Αζερμπαϊτζάν (πιθανότατα Καραμπάγκ), Αρμενίας (Μπάναντς), Μολδαβίας (πιθανότατα Σέριφ) και Ισραήλ (πιθανότατα Μακάμπι Χάιφα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κλήρωση των playoffs θα διεξαχθεί στις 7 Αυγούστου, ενώ στους έξι νικητές ζευγαριών που θα προκύψουν από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, θα προστεθούν η πρωταθλήτρια Ουκρανίας Σαχτάρ Ντόνετσκ και η πρωταθλήτρια Βελγίου (μία εκ των Γκενκ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Αντβέρπ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.