ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ελληνικό πρωτάθλημα: Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Οι «πράσινοι» έκαναν το 6/6 και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας

Ελληνικό πρωτάθλημα: Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό από την Τούμπα, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Έτσι, οι «πράσινοι» έκαναν το 6/6 και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή με 18 βαθμούς.

Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 18’ με τον Ολιβέιρα, με τον Ισπανό να ισοφαρίζει στο 51’, κάνοντας μόλις του την ολική ανατροπή στο 73’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο ματς και δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να τον “πιέσει” στο πρώτο δεκάλεπτο, παρά την ώθηση από την “καυτή” Τούμπα. Οι “πράσινοι” είχαν μάλιστα και την πρώτη ευκαιρία για γκολ στο ματς, με τον Σπόραρ να κάνει την κάθετη πάσα στον Αϊτόρ στην αντεπίθεση και αυτός να σουτάρει από διαγώνια θέση, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Κοτάρσκι, που έπεσε κι απέκρουσε στη γωνία του.

Ο ΠΑΟΚ “απάντησε” αμέσως, αφού στο 17′ ο Ολιβέιρα προειδοποίησε με μία κεφαλιά στην περιοχή που έστειλε την μπάλα άουτ και ένα λεπτό αργότερα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Από φοβερό τακουνάκι του Αουγκούστο, ο Πορτογάλος επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι και πλάσαρε άψογα στο τετ-α-τετ, για το 1-0 στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε “παγωμένος” από το γκολ των γηπεδούχων και άργησε στη συνέχεια να βρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά ούτε ο “Δικέφαλος του Βορρά” δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Στο τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες βρήκαν από μία ευκαιρία, αλλά τόσο ο Αϊτόρ στο 37′, όσο και ο Κούρτιτς στο 44′ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ισοφάριση στην πρώτη καλή τους στιγμή, σε κόντρα επίθεση. Στο 54′, ο Ρούμπεν έκανε τρομερή βαθιά μπαλιά και έβγαλε τον Αϊτόρ στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον Ισπανό εξτρέμ να περνάει και τον Κοτάρσκι και να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ πήρε στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να “πιέσει” την άμυνα του Τριφυλλιού, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ στο 63′. Από γύρισμα του Ζίβκοβιτς από αριστερά, ο Αουγκούστο πλάσαρε με τη μία από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι και άουτ.

Το δεύτερο γκολ ήρθε τελικά για τον Παναθηναϊκό, αφού 6 λεπτά αργότερα, ο Σπόραρ πρόλαβε τον Κοτάρσκι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα επίσης ελάχιστα άουτ, όμως ο τερματοφύλακας του “Δικεφάλου του Βορρά” τον χτύπησε στο κεφάλι με τη γροθιά του. Ο διαιτητής χρειάστηκε και τη βοήθεια του VAR αλλά έδειξε το πέναλτι και ο Αϊτόρ διπλασίασε τα τέρματα τόσο τα δικά του, όσο και της ομάδας του, για το 2-1 του «Τριφυλλιού» στο παιχνίδι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Λύρατζης (86′ Κωνσταντέλιας), Βιεϊρίνια (76′ Τσαούσης), Κούρτιτς (86′ Γκορντεζιάνι), Ντάντας (76′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (56′ λ.τ. Μπίσεσβαρ)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Αϊτόρ, Σπόραρ (86′ Ιωαννίδης)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.