ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ένας ΠΑΟΚ «να τον πιείς στο ποτήρι»: Ισοπέδωσε με 3-0 την Χάιντουκ Σπλιτ και βάζει πλώρη για ομίλους

Προκρίθηκε στα πλέι οφ του Conference League

Ένας ΠΑΟΚ «να τον πιείς στο ποτήρι»: Ισοπέδωσε με 3-0 την Χάιντουκ Σπλιτ και βάζει πλώρη για ομίλους

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Χάιντουκ Σπλιτ, την οποία κέρδισε με 3-0 στην Τούμπα και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Conference League, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χαρτς-Ρόζενμποργκ (σε εξέλιξη το ματς). 

Το σκορ άνοιξε νωρίς για τον ΠΑΟΚ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ και πέτυχε άλλα δύο γκολ στο β’ μέρος με τον Ζίβκοβιτς, επικρατώντας τελικά με 3-0.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν διάθεση να πιέσουν ψηλά και τους Κροάτες να γίνονται επικίνδυνοι στο 9′ με τον Λιβάγια, τον οποίο σταμάτησε με εξαιρετική προβολή ο Κουλιεράκης. Και αμέσως μετά, ήρθε και το γκολ για τον δικέφαλο του βορρά: Στο 11′ ο Κωνσταντέλιας ανατράπηκε από τον Οφόε, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Σβαμπ εκτέλεσε στο 12′ και έκανε το 1-0.

Αυτό ήταν σκορ πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ και στο 21′ θα μπορούσε να μεγαλώσει το προβάδισμά του αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την προβολή του Κουλιεράκη, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει προβλήματα ανασταλτικά. Προβλήματα που έδιναν τη δυνατότητα στη Χάιντουκ να γίνεται επικίνδυνη.

Οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν και πατούσαν στην περιοχή του Κοτάρσκι ψάχνοντας την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρουν να αξιοποιήσουν καμία από τις φάσεις που δημιούργησαν μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου πάντως και συγκεκριμένα στο 52′ οι Ασπρόμαυροι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κωνσταντέλια, μετά τη συνεργασία των Σαμάτα και Ζίβκοβιτς, για το δεύτερο γκολ αλλά χάθηκε.

Λίγα λεπτά μετά, στο 58′, ήταν η σειρά του Σαματά να απειλήσει μετά την ωραία ενέργεια του Κωνσταντέλια αλλά το πλασέ δεν ήταν καθόλου καλό, με το σκορ να μένει στο 1-0 και τη Χάιντουκ να ελπίζει. Όχι ως το τέλος όμως…

Στο 79′, αφού νωρίτερα υπήρξε η ατυχία με τον Φιλίπε Σοάρες που μπήκε αλλαγή και αποχώρησε μέσα σε λίγα λεπτά λόγω τραυματισμού, ο Μπράντον Τόμας πίεσε, πήρε τη μπάλα, την έδωσε στον Ζίβκοβιτς και αυτός έκανε το 2-0, σφραγίζοντας την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ. Πρόκριση που ήρθε με ακόμη πιο πανηγυρικό τόνο για τους Θεσσαλονικείς αφού στο 85′ ο Ζίβκοβιτς σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με εκτέλεση φάουλ και με τη μπάλα να κοντράρει και σε αντίπαλο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (62′ Φιλίπε Σοάρες, 73′ Οντζόεφ), Νάρεϊ (62′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (78′ Μπράντον Τόμας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χάιντουκ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς, Μουφί, Σάρλια, Ντιαλό, Μέλνιακ, Κροβίνοβιτς (57′ Ντόλτσεκ), Σιγκούρ, Σαχίτι (57′ Μπενραχού), Οφόε, Μλάκαρ, Λιβάγια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.