ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σπουδαίο «διπλό» για την Εθνική Ελλάδας: 0-2 κόντρα στην Ιρλανδία και ανέβηκε δεύτερη στον όμιλο

Γιακουμάκης και Μασούρας οι σκόρερ της Εθνικής

Σπουδαίο «διπλό» για την Εθνική Ελλάδας: 0-2 κόντρα στην Ιρλανδία και ανέβηκε δεύτερη στον όμιλο

Μεγάλο διπλό πήρε τη Εθνική Ελλάδας, καθώς κέρδισε με 2-0 την Ιρλανδία και ανέβηκε μόνη πρώτη στη δεύτερη θέση και πλέον ετοιμάζεται για τον «τελικό» με την Ολλανδία τη Δευτέρα, στην OPAP Arena.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν και το πιο ενθαρρυντικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αφού οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Ο Βλαχοδήμος, όμως, απέκρουσε στη γωνία το σουτ του Σμόλμποουν στο 4′ και ο Φέργκιουσον σημάδεψε το δοκάρι στο 5′, με αποτέλεσμα το ματς να παραμείνει στο 0-0.

Αμέσως μετά ήρθαν τα καλά νέα από Ολλανδία, όπου η Γαλλία άνοιξε το σκορ κόντρα στους Οράνιε, με την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ να επιχειρεί στη συνέχεια να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να μεταφέρει το παιχνίδι προς την αντίπαλη εστία. Και το κατάφερε μια χαρά, έχοντας την πρώτη φάση στο 17′ με το δυνατό σουτ του Μπακασέτα που απέκρουσε ο Μπαζούνου.

Τρία λεπτά μετά, όμως, ο Ιρλανδός τερματοφύλακας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στη δυνατή κεφαλιά του Γιακουμάκη για το 0-1 μετά τη συστημένη σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά.

Η Ελλάδα είχε, πλέον, το προβάδισμα και ήλεγχε την κατάσταση αφού δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να ξαναγίνουν επικίνδυνοι μετά το πρώτο 5λεπτο. Αντιθέτως, στο 37′ οι Μασούρας και Γιακουμάκης συνεργάστηκαν πολύ ωραία, με τον δεύτερο να στρώνει για τον Πέλκα που σούταρε δυνατά αλλά ο Μπαζούνου απέκρουσε.

Ήταν μια φάση στην οποία θα μπορούσε να γίνει το 0-2, το οποίο τελικά έγινε λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 45+3′: Σέντρα του Γιακουμάκη από αριστερά, γύρισμα του Πέλκα και ωραίο τελείωμα του Μασούρα που έβαλε βάσεις νίκης ακριβώς πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ιρλανδία (Στίβεν Κένι): Μπαζούνου, Ντόχερτι, Κόλινς (46′ Μάνινγκ), Ντάφι, Σκέιλς, Μπράουνι (70′ Τζόνστον), Κούλεν, Ογκμπένε (85′ Άιντα), Σμόλμποουν (70′ Ρόμπινσον), Νάιτ, Φέργκιουσον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (64′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μπακασέτας (87′ Σιώπης), Μασούρας (88′ Κουλιεράκης), Πέλκας (64′ Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (70′ Ιωαννίδης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.