ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τροχιά Ευρώπης: Πώς μπορούμε να έχουμε 5 ομάδες σε ομίλους – Οι πιθανοί αντίπαλοι και το πρόγραμμα

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έκαναν το πρώτο βήμα - Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης ακολουθούν την Πέμπτη

Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τροχιά Ευρώπης: Πώς μπορούμε να έχουμε 5 ομάδες σε ομίλους – Οι πιθανοί αντίπαλοι και το πρόγραμμα

Μια μεγάλη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο – μετά από πολλά χρόνια – ήταν η χθεσινή, καθώς ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πήραν σπουδαία αποτελέσματα σε Ζάγκρεμπ και Μασσαλία αντίστοιχα. 

Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-2 την Ντιναμό και έβαλε γερές βάσεις για πρόκριση στα πλέι οφ του UEFA Champions League, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ, ενώ οι «πράσινοι» πήραν την πρόκριση και ετοιμάζονται για μονομαχίες για την Μπράγκα. 

Ακόμη και αν δεν καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους του Champions League οι δύο ομάδες (αν περάσει η ΑΕΚ την Ντιναμό) θα παίξουν στους ομίλους του Europa League. Να σημειώσουμε εδώ ότι η Ένωση ακόμη και να αποκλειστεί από την Ντιναμό θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Europa League, ενώ έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε ομίλους του Conference League. 

Βεβαίως και οι δύο ομάδες θέλουν το Champions League, καθώς εκτός από την αίγλη η διοργάνωση προσφέρει πολλά εκατομμύρια. Τα ματς των πλέι οφ θα γίνουν στις 22-23/8 και 29/30-8. Όλα τα παιχνίδια θα κάνουν σέντρα στις 22:00.

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Σειρά έχουν την Πέμπτη (17/8) οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Γκενκ στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League και θα κληθούν να παίξουν με τη σερβική Τσουκαρίτσκι στα πλέι οφ του Europa League, αν περάσουν (πρώτος αγώνας στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0). Αν περάσουν βεβαίως  εξασφαλίζουν μίνιμουμ παρουσία στους ομίλους του Conference League.

Έάν οι Πειραιώτες αποκλειστούν από την Γκενκ, τότε στα πλέι οφ του Conference League θα κοντραριστούν με τον νικητή του ζευγαριού Άδανα Ντεμίρσπορ – Όσιγεκ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Φάληρο στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 31 του ίδιου μήνα.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, εάν αποκλείσει τη Χάιντουκ Σπλιτ, τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρόζεμποργκ – Χαρτς με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Conference League. Ο ΠΑΟΚ είχε φέρει ισοπαλία 0-0 στην Κροατία και τώρα υποδέχεται την Χάιντουκ στην Τούμπα.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Νορβηγία ή στην Σκωτία στις 24 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στην Τούμπα στις 31 του ίδιου μήνα.

Τέλος ο Άρης εάν περάσει το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου (νίκη 1-0 στο Χαριλάου στον πρώτο αγώνα), τότε θα βρει απέναντί του τον νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας – Νέφτσι στα πλέι οφ του Conference League.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο «Βικελίδης» στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στην Τουρκία ή στο Αζερμπαϊτζάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.