Forbes: Ο Κ.Εμπαπέ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο – Ξεπέρασε τον Λ.Μέσι και τον Κ.Ρονάλντο

652 εκατομμύρια για τους 10 πρώτους της κατάταξης

Forbes: Ο Κ.Εμπαπέ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο – Ξεπέρασε τον Λ.Μέσι και τον Κ.Ρονάλντο

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό “Forbes”.

Είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης εκτός από τον Λιονέλ Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας εδώ και οκτώ χρόνια.

Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικές ετήσιες απολαβές για πρώτη φορά το 2018, και οι δύο ήταν στα 30 τους. Ο Κιλιάν Μπαπέ δεν περίμενε τόσο πολύ, πετυχαίνοντας το κατόρθωμα σε ηλικία… μόλις 23 ετών.

Το “Forbes” εκτιμά ότι ο 23χρονος Γάλλος σούπερ σταρ θα κερδίσει 128 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν 2022-23 προ φόρων και αμοιβών μάνατζερ, ποσό ρεκόρ για την ετήσια κατάταξη των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών στον κόσμο που τον φέρνει στην πρώτη θέση.

Παρά τις φήμες για μετακόμιση στη Ρεάλ Μαδρίτης, που προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο Μπαπέ υπέγραψε τον Μάιο τριετή επέκταση συμβολαίου για να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας του, που όπως τα περισσότερα συμβόλαια ποδοσφαίρου δεν είναι δημόσια, ο Εμπαπέ θα εισπράξει περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ του μισθού του και ενός μεριδίου του μπόνους υπογραφής του για αυτή τη σεζόν.

Αυτό είναι επιπλέον των εκτιμώμενων 18 εκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσιες αποδοχές που κερδίζει ο Μπαπέ από τους χορηγούς όπως οι , Nike, Dior, Hublot, Oakley και Panini. Τα ενδιαφέροντά του εκτός γηπέδου δεν σταματούν εκεί. Ο Εμπαπέ εμφανίστηκε πρόσφατα στο εξώφυλλο του βιντεοπαιχνιδιού FIFA της EA Sports για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής, Zebra Valley, και εντάχθηκε στην πλατφόρμα φαντασίας NFT Sorare ως πρεσβευτής και ως επενδυτής.

652 εκατομμύρια για τους 10 πρώτους της κατάταξης

Ενώ πλέον η πρώτη θέση δεν ανήκει στον Λιονέλ Μέσι ή στον Κριστιάνο Ρονάλντο, οι δύο θρυλικοί αστέρες του ποδοσφαίρου αναμένεται να κερδίσουν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν, συμβάλλοντας στο ποσό-ρεκόρ των 652 εκατομμυρίων δολαρίων για τους δέκα κορυφαίους της σχετικής λίστας, αυξημένα κατά 11% από τα 585 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο οι τρεις πρώτοι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% αυτού του ποσοστού. Ο μισθός και το μπόνους εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.