
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό (19/10) ντέρμπι μεταξύ της Μακάμπι και της Χαποέλ Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα οι Αρχές να διακόψουν το παιχνίδι.
Σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό, από τα αντικείμενα, τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα που πέταξαν οι οπαδοί και των δύο ομάδων, τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και ένα 13χρονο αγόρι.
Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση της αστυνομίας το βράδυ της Κυριακής (19/10), στο γήπεδο βρίσκονταν περίπου 30.000 θεατές που κλήθηκαν να το εκκενώσουν.
Israeli Police cancelled the Tel Aviv derby tonight between Maccabi Tel Aviv Vs Hapoel Tel Aviv after a riot between rival fans broke out that posed a "risk to life"
According to Keir Starmer the Israeli Police are now Anti-Semitic pic.twitter.com/FRItLIJVSY
— Cllr Martin Abrams 🕊️🍉 (@Martin_Abrams) October 19, 2025
עונה שעברה איש טיפש ירה חזיז שפגע לילד בחזה במהלך משחק כדורגל. עכשיו הטירוף הזה. עד שלא תהיה ענישה אמיתית כנגד אנשים מסכני חיים הטרלול הזה יימשך. אפשר לומר מדינת משטרה כמה שרוצים, אבל ירי זיקוק בכינון ישיר לעבר אדם, גם אם הוא לובש מדים, זה קו אדום שאין סיבה להתקרב אליו אפילו. pic.twitter.com/5SoXDmbwV9
— 𐤏𐤒𐤉𐤁𐤀 𐤋𐤌 Akiva Lamm 🇮🇱 (@AkivaLamm) October 19, 2025
Η αστυνομία του Τελ Αβίβ συνέλαβε πέντε άτομα, με την υποψία ότι διατάραξαν τη δημόσια τάξη, και 13 μασκοφόρους οπαδούς, οι οποίοι φέρονται να άναψαν φωτοβολίδες και να τις πέταξαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Συνολικά στο γήπεδο έπεσαν 51 φωτοβολίδες και καπνογόνα.
A riot broke out between Maccabi Tel Aviv and Hapoel Tel Aviv fans tonight and the game was called off but anyone who says they don't want this kind of violence in Birmingham is an Antisemite according to Keir Starmer and the Labour Government pic.twitter.com/sgThblCo5B
— Cllr Martin Abrams 🕊️🍉 (@Martin_Abrams) October 19, 2025
ביטלו משחק למען שמירה על חיי אדם
20 דקות לאחר מכן: דורכים עם פרשים לילדים על הראש pic.twitter.com/GItuTthwPZ— דניאל לוי | Daniel Levy (@danielevi244) October 19, 2025
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι αυτό που συνέβη «δεν ήταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, αλλά διαταραχή της δημόσιας τάξης και σοβαρή βία».
«Λόγω της διατάραξης της τάξης και του κινδύνου για τη ζωή των ανθρώπων, πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο στάδιο Bloomfield, η ισραηλινή αστυνομία ενημέρωσε τις ομάδες, τους προπονητές και τους διαιτητές των ομάδων ότι αποφάσισε να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή του αγώνα», δήλωσε ο ίδιος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.