Δεν έχει πάρει τυχαία πέντε φορές τη Χρυσή Μπάλα, ούτε φυσικά τυχαία έχει αναγκάσει δεκάδες τερματοφύλακες να μαζέψουν την μπάλα από τα δίχτυα τους.

Ο Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του έχει σκοράρει απέναντι από 123 τερματοφύλακες. Το νούμερο είναι εντυπωσιακό. Υπάρχει όμως κάποιος που δεν είναι σε αυτή τη λίστα.

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν! Ο αρχηγός της Γιουβέντους ρωτήθηκε χθες για το γεγονός ότι ο Αργεντίνος δεν του έβαλε ποτέ γκολ και η απάντηση του ήταν χαλαρή. «Είχα την τύχη να μην τον αντιμετωπίσω πολλές φορές, όπως είχα την τύχη να έχω πάντα δυνατούς αμυντικούς μπροστά μου», είπε ο Τζίτζι, ο οποίος είπε την αλήθεια. Οντως είχε πάντα δυνατούς αμυντικούς μπροστά του, όντως δεν συνάντησε πολλές φορές τον Μέσι.

Για την ακρίβεια, έχουν βρεθεί τρεις φορές απέναντι. Η πρώτη ήταν στο φιλικό Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους στο Καμπ Νου το 2005. Ηταν η βραδιά που οι μπλαουγκράνα παρουσίασαν στον κόσμο έναν πιτσιρικά με το όνομα Λιονέλ Μέσι. Το δεύτερο ραντεβού ήταν το 2013 σε ένα φιλικό της Ιταλίας με την Αργεντινή, η οποία νίκησε με 2-1. Τα γκολ, όμως, τα έβαλαν οι Ιγκουαΐν-Μπανέγα και όχι ο Μέσι.

Η τρίτη συνάντηση του Μπουφόν με τον Αργεντίνο ήταν στον τελικό του 2015, όπου και πάλι ο Τζίτζι δεν δέχθηκε γκολ από τον «Λίο». Το κακό, βέβαια, είναι ότι αυτό δεν βοήθησε στο να κατακτήσει το Champions League η Γιούβε αφού σκόραραν άλλοι…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: forzajuve.gr