ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ποδοσφαιρικές ιστορίες που συγκλόνισαν: Παίκτες και προπονητές που πέθαναν στο γήπεδο (φώτο)

Ποδοσφαιρικές ιστορίες που συγκλόνισαν: Παίκτες και προπονητές που πέθαναν στο γήπεδο (φώτο)

Η στιγμή που ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στον αγωνιστική χώρο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Δανία-Φινλανδία για το Euro 2020, ξύπνησε μαύρες μνήμες στους φίλους του ποδοσφαίρου.

Αγώνες έχουν αμαυρωθεί με μακάβρια περιστατικά, όταν ποδοσφαιριστές και προπονητές πέθαναν κατά τη διάρκεια τους.

Και η λίστα δυστυχώς, είναι αρκετά μεγάλη.

Στην Ελλάδα, στις 31 Μαΐου 1981 ο Γκιούλα Λόραντ «έσβησε» στον πάγκο του ΠΑΟΚ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με τον Ολυμπιακό στον ΠΑΟΚ. Σε εκείνη την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ο Ούγγρος τεχνικός δεν άφησε την ομάδα του μόνη της παρότι δεν ένιωθε καλά. Προτίμησε σαν σωστός καπετάνιος να μην εγκαταλείψει το πλοίο, όμως, η καρδιά του τον πρόδωσε.

Ο Αντόνιο Πουέρτα, έπαιζε στην αριστερή πλευρά στην Σεβίλλη την εποχή που μεσουρανούσε. Στον αγώνα με την Νουμάνθια έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Σηκώθηκε να πάει στα αποδυτήρια αλλά είχε πάθει καρδιακή προσβολή και έχασε την μάχη.

Ο Πάτρικ Έκενγκ από το Καμερούν, κατέληξε στα 26 του χρόνια την ώρα που έπαιζε στην Ντιναμό Βουκουρεστίου και σε έναν αγώνα με την Βιτορούλ Κονστάντα. Κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο στο 69’. Πριν τον αγώνα, είχε πάρει έναν φίλο του όπου του έλεγε ότι νιώθει πολύ κουρασμένος αλλά πρέπει να αγωνιστεί.

Μόλις 28 ετών ο Φοέ κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ο Καμερουνέζος, έπαιζε κόντρα στην Κολομβία. Δυστυχώς όμως, σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο και έχασε την ζωή του. Ο άσος της Λιόν ήταν από τους κορυφαίους της χώρας του και της ομάδας του.

Στις 25 Ιανουαρίου 2004, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης του Γκιμαράες, η Μπενφίκα βρήκε το γκολ της νίκης κόντρα στη Βιτόρια, αλλά έχασε πολλά περισσότερα. Ο Μίκλος Φέχερ δέχθηκε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση. Δευτερόλεπτα αργότερα, γονάτιζε και έπεφτε νεκρός στον αγωνιστικό χώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.