Το απόλυτο ραδιοφωνικό fake news έγινε σε ποδοσφαιρικό αγώνα την Πρωτοχρονιά του 1940!

Ελάχιστοι έμαθαν το σωστό αποτέλεσμα!

Το απόλυτο ραδιοφωνικό fake news έγινε σε ποδοσφαιρικό αγώνα την Πρωτοχρονιά του 1940!

Την Πρωτοχρονιά του 1940 κι ενώ οι Γερμανοί προέλαυναν παντού, η Χαρτς υποδεχόταν στο γήπεδό της, στο «Ιστερ Ρόουντ» τη Χιμπέρνιαν.

Το μεσημέρι εκείνο η ομίχλη κάλυπτε τα πάντα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το ματς θα έπρεπε να αναβληθεί. Όμως για «λόγους ασφαλείας» αποφασίστηκε να γίνει. Αφού θα το μετέδιδε το ραδιόφωνο μια αναβολή θα… πρόδιδε τις καιρικές συνθήκες!

Η ομίχλη θα ήταν ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τα Γερμανικά αεροπλάνα που θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν την περιοχή αφού με αυτή θα ήταν δύσκολο να τα εντοπίσουν τα αντιαεροπορικά!

Το ματς έπρεπε να γίνει κι ο Μπομπ Κίνσλεϊ ο σπορκάστερ του BBC θα μετέδιδε κανονικά τον αγώνα. Περιέγραφε τη μέρα ηλιόλουστη, ιδανική για ποδόσφαιρο.

Υπήρχε όμως ένα μικρό πρόβλημα. Δεν έβλεπε τίποτα από αυτά που γινόντουσαν στο γήπεδο, αν και περιέγραφε από τη γραμμή του πλαγίου. Επιστράτευσε τη φαντασία του κι άρχισε να μεταδίδει ένα ματς που ελάχιστη σχέση είχε με αυτό που εξελισσόταν λίγα μέτρα μακρύτερα!

Για την ιστορία η Χαρτς κέρδισε με 6-5 τη γηπεδούχο Χιμπέρνιαν, αλλά εκτός από τον διαιτητή που… διέσωσε το σκορ στο Φύλλο Αγώνος ελάχιστοι έμαθαν το σωστό αποτέλεσμα. Βλέπετε ο σπορκάστερ εκτός από το φανταστικό ματς έδωσε και φανταστικό αποτέλεσμα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.