ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μ.Ζαμπίδης: «Ήθελα να διαχειριστώ το άγχος μου – Είχα αρχίσει να μην απολαμβάνω τους αγώνες μου»

«Έχω παίξει σε 180 αγώνες και έχω μόλις 26 ήττες»

Μ.Ζαμπίδης: «Ήθελα να διαχειριστώ το άγχος μου – Είχα αρχίσει να μην απολαμβάνω τους αγώνες μου»

Ο παγκοσμίου φήμης αθλητής του kick-boxing, Μιχάλης Ζαμπίδης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για την πατρότητα, αλλά και τη μάχη του με το άγχος.

«Ήθελα να διαχειριστώ το άγχος μου, το οποίο είχε αρχίσει να με βαραίνει πολύ όταν ξεκίνησα να παίρνω παγκόσμιους τίτλους, να γεμίζω στάδια, να βγαίνω και να έχω όλες τις κάμερες επάνω μου. Υπάρχει μία ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη και εκεί σου κόβονται τα πόδια, στεγνώσει το στόμα σου, γίνεται πιο βαριά η ανάσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχα αρχίσει να μην απολαμβάνω τους αγώνες μου και όλο αυτό να με βασανίζει ψυχοσωματικά. Ήθελα να απαλλαγώ από αυτό και να εξελιχθώ. Άρχισα να επενδύω στο άγχος μου και να κάνω ένα restart. Την περίοδο του άγχους μου έκανα όλες τις εξετάσεις, γιατί νόμιζα ότι κάτι έχω, αλλά δεν είχα τίποτα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικογένεια του λέγοντας: «Οι κόρες μου είναι τώρα 1,5 έτους. Λίγος χρόνος, απαιτητικά τα προγράμματα. Να είναι καλά οι γιαγιάδες μας. Ξέρω ότι η ζωή μας δεν θα είναι πάντα έτσι, τώρα είναι ένα πρόγραμμα, σαν μια προετοιμασία αγώνων. Νομίζω ότι το σκληρό κομμάτι το αντέξαμε».

Όσο για τη σύζυγό του, ανέφερε: «Υπήρχαν φορές που είχαμε εντάσεις, χαθήκαμε, δεν προλαβαίναμε να δούμε ο ένας τον άλλο. Ειδικά τον πρώτο χρόνο, είναι ζόρι για το ζευγάρι».

Αναφέρθηκε και στα παιδικά του χρόνια. «Όταν ήμουν μικρός, δεν μάλωνα με τα υπόλοιπα παιδιά, ήμουν ειρηνικός πολεμιστής. Όλοι έχουμε μέσα μας υποσυνείδητους θυμούς, εγώ τον δικό μου τον επένδυσα σε αυτό το άθλημα. Είναι δύσκολο να φτάσεις και να μείνεις στην κορυφή. Έχω παίξει σε 180 αγώνες και έχω μόλις 26 ήττες», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.