“Σφάζονται στη ποδιά” του ευρωπαϊκού μπάσκετ η ΦΙΜΠΑ και η Ευρωλίγκα! Οι αξιωματούχοι της ΦΙΜΠΑ θα περάσουν στην επίθεση, προκειμένου να δημιουργήσουν προβλήματα στο πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας. 

Όπως αναφέρθηκε θα ιδρυθεί ανώνυμη εταιρία που θα υπόκειται στην ελβετική νομοθεσία και το μετοχικό καθεστώς θα έχει την ΦΙΜΠΑ με 50% και τις λίγκες με το άλλο 50% 

Οι οκτώ ισχυρές λίγκες (Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ρωσία (VTB), Κροατία και Σερβία (ABA) και Τουρκία) από 5% και η καθε μία από τις πέντε λιγότερο ισχυρές (Βέλγιο, Τσεχία, Ισραήλ, Λιθουανία και Πολωνία) από 2%. 

Το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από 8 μέλη, με πρόεδρο προτεινόμενο από τη ΦΙΜΠΑ, 3 μέλη διορισμένα επίσης από την Παγκόσμια ομοσπονδία και 4 μέλη απο τις λίγκες, ενώ προβλέπεται η πρόσληψη του διευθύνοντος συμβούλου. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ομοσπονδία εγγυάται τα έξοδα της αρχικής φάσης που προβλέπονται στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, όπως και για τα σωματεία το ποσό των 2,3 εκατομμύρια ευρώ για τις τρεις πρώτες σεζόν της διοργάνωσης.