Πρόβλημα εξασφάλισης συμμετοχής στη Basket League για την ΑΕΚ – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Πρόβλημα εξασφάλισης συμμετοχής στη Basket League για την ΑΕΚ – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Μία από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, καθώς βρίσκεται σε τόσο δεινή οικονομική θέση, που αντιμετωπίζει πρόβλημα εξασφάλισης του πιστοποιητικού συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Η διορία για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών εκπνέει στις 15 Ιουνίου και με δεδομένο ότι η ΑΕΚ έχει εις βάρος της οκτώ δικαστικές αποφάσεις (BAT) για παλαιότερες οφειλές σε παίκτες και προπονητές και δεν έχει εξοφλήσει ούτε τα εφετινά χρωστούμενα, είναι αναγκασμένη να παρουσιάσει στην Επιτροπή Αδειοδότησης της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, υπογεγραμμένους διακανονισμούς από όλους τους οφειλέτες.

Η 5μελής Επιτροπή (Γαλατσόπουλος, Πανταζόπουλος, Δουβής, ένας νομικός και ένας οικονομολόγος) θα μελετήσει τον φάκελο και εν συνεχεία την Τετάρτη (16/06), θα παρουσιάσει στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την εισήγησή της.

Ανεξάρτητα με το αν η εισήγηση της είναι θετική ή αρνητική, για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ, θα πρέπει να μην κατατεθούν ενστάσεις από κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες, που έχουν το ελεύθερο να ελέγξουν τον φάκελο.

Από ‘κει και πέρα, θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και τις 15 ημέρες (χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης των στοιχείων του φακέλου, αν στο μεσοδιάστημα βρεθούν έξτρα χρήματα), προκειμένου να διατυπωθούν όλες οι διευκρινίσεις που θα ζητήσει η Επιτροπή, ωστόσο από την στιγμή που θα κατατεθεί ο φάκελος η εκάστοτε ενδιαφερόμενη ομάδα δεν δύναται να προσθέσει πιθανούς νέους διακανονισμούς που ενδεχομένως να έχει κάνει.

Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, η ΑΕΚ θα έχει το δικαίωμα προσφυγής σε Δευτεροβάθμιο Τριμελές Όργανο (δικαστής, νομικός και οικονομολόγος), το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση. Ενδεχόμενο διευκόλυνσης κάποιας ομάδας δεν υπάρχει από την στιγμή που η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί νόμο του κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής, λιγότερο από 48 ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, η κατάσταση δεν μοιάζει καθόλου ευοίωνη για την «βασίλισσα», καθώς τουλάχιστον τέσσερις παίκτες (Λάνγκφορντ, Μορέιρα, Μόουζες και Λοτζέσκι) έχουν αρνηθεί τις προτάσεις διακανονισμών που τους έγιναν, αρνητικοί παρουσιάζονται Ματσιούλις με τον Μέικον, ενώ προς το παρόν καμία επαφή δεν έχει γίνει με την πλευρά του Ηλία Παπαθεοδώρου, στον οποίο οφείλονται περυσινοί και εφετινοί μισθοί, ενώ δεν έχει ρυθμιστεί ούτε το θέμα της εφορίας του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.