ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εθνική Ελλάδας: Με ήττα έκλεισε το τουρνουά Ακρόπολις – Έχασε 75-64 από τη Σερβία

Εθνική Ελλάδας: Με ήττα έκλεισε το τουρνουά Ακρόπολις – Έχασε 75-64 από τη Σερβία

Η Ελλάδα έχασε με 75-64 από τη Σερβία στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά Ακρόπολις.

Η Εθνική του Ρικ Πιτίνο δεν κατάφερε να αναπληρώσει τις απουσίες βασικών στελεχών, όπως των Σπανούλη, Καλάθη, Πρίντεζη και Παπαγιάννη, κάτι που έκανε η αντίπαλος για τις δικές της ελλείψεις.

Ο Πιτίνο μάλλον πρέπει να προβληματίστηκε από την αμυντική συμπεριφορά σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης, ενώ και επιθετικά τα σχέδια του Αμερικανού δεν απέδωσαν. Τουλάχιστον, ο Πιτίνο μπορεί να ελπίζει ότι με τις επιστροφές των πιο ποιοτικών παικτών του, θα βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Από την άλλη, είναι προφανές ότι η Ελλάδα θα πάρει μέρος στο Προολυμπιακό τουρνουά ως αουτσάιντερ και όχι ως φαβορί. Η Σερβία του Ιγκόρ Κοκόσκοβ είχε μεγαλύτερο πλουραλισμό και αυτή τη βοήθησε να λυγίσει την Εθνική ομάδα και να δείξει καλύτερη εικόνα.

Κορυφαίος για την Ελλάδα ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ οι μόνοι οι οποίοι τον βοήθησαν ουσιαστικά ήταν ο Σλούκας με 10 πόντους και ο Γιαννόπουλος με 9. Για τους Σέρβους, ο Αβράμοβιτς και ο Ντόμπριτς σκόραραν από 18 πόντους ο καθένας, ενώ ο Μαριάνοβιτς είχε 12.

Πάντως, κάθε ημίχρονο είχε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Στο πρώτο Ελλάδα και Σερβία έπαιξαν ως ίσος προν ίσο και το σκορ είχε εναλλαγές. Η Εθνική μας είχε το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο για ένα καλάθι, ενώ πήγε στα αποδυτήρια στο -3.

Η κατάσταση άλλαξε άρδην στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι διεθνείς μας χαλάρωσαν την άμυνα τους, οι φωνές του Πιτίνο δεν τους αφύπνισαν και οι Σέρβοι εκτελούσαν με μεγάλη ευστοχία, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +16. Στο φινάλε η Ελλάδα δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει, η Σερβία κράτησε τη διαφορά με ευκολία και το παιχνίδι έληξε με -11.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-19, 34-37, 45-60, 64-75

ΕΛΛΑΔΑ (Πιτίνο): Ρογκαβόπουλος, Χρυσικόπουλος, Λούντζης 6 92/2 βολές, 2/2 δίποντα, 4 ασίστ), Κατσίβελης 2, Λαρεντζάκης 5 (1/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Καββαδάς 6 (3/6 δίποντα), Σλούκας 10 (2), Μποχωρίδης, Γιαννόπουλος 9 (3/5 τρίποντα), Αντετοκούνμπο 3 (1/2 βολές, 1/4 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Κασελάκης 6 (3/3 δίποντα), Μήτογλου 17 (3/4 βολές, 4/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 10 ριμπάουντ)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΣΕΡΒΙΑ (Κοκόσκοβ): Πετρούσε 11 (1/1 βολή, 5/8 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Μπιέλιτσα 5 (1/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μιλοσάβλιεβιτς, Λάζιτς, Γιόβιτς 7 (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5 ασίστ), Νταβίντοβατς, Αβράμοβιτς 18 (3/3 βολές, 6/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Ντόμπριτς 18 (3/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4 ασίστ), Άντζουσιτς 4, Μαριάνοβιτς 12 (6/8 δίποντα)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.