ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δ.Ιτούδης: «Δείξαμε χαρακτήρα – Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

«Η Λιθουανία έβαλε τα τρίποντα στο β’ μέρος και μας σκότωσε ψυχολογικά»

Δ.Ιτούδης: «Δείξαμε χαρακτήρα – Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

Η Εθνική Ελλάδας δεν θα είναι τελικά στην 8άδα του Μουντομπάσκετ αφού έχασε κάθε ελπίδα μετά την ήττα της με 92-67 από τη Λιθουανία, με τον Δημήτρη Ιτούδη να τονίζει στις δηλώσεις του ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στο τουρνουά και να δηλώνει υπερήφανος ως προπονητής της και σίγουρος ότι έχει μέλλον όποιος κι αν φοράει τη φανέλα της.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήθελε μόνο νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην 8άδα και ήταν μπροστά με 43-39 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά στο δεύτερο ήρθαν η κατάρρευση, η ήττα και ο αποκλεισμός, με τον προπονητή πάντως να μην τα βλέπει όλα… μαύρα.

«Συγχαρητήρια στη Λιθουανία, της εύχομαι τύχη στη συνέχεια. Δεν ξεκινήσαμε καλά το ματς, αλλά είχαμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια. Σκοράραμε 43 πόντους στο πρώτο μέρος. Θέλω να ξεχωρίσω μία στιγμή, στο 61-55 για εκείνους.

Κάναμε ένα κακό σουτ, φάγαμε το τρίποντο από τον Μοτιεγιούνας.

Μας πόνεσε αυτή η φάση. Η Λιθουανία έβαλε τα τρίποντα στο β’ μέρος και μας σκότωσε ψυχολογικά. Έβαλαν σουτ στο τέλος των επιθέσεων και πήραν ώθηση ψυχολογική για να κερδίσουν το ματς.

Συνολικά δεν προκριθήκαμε στα προημιτελικά, έχουμε όμως ακόμη έναν αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με περηφάνια την Κυριακή. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ταξίδεψε και γι’ αυτό τους χειροκροτήσαμε στο τέλος.

Δεν αγωνίζεσαι για να αποκλειστείς, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στο τουρνουά. Χάναμε 7-0, αλλά δεν βιαστήκαμε, δεν πήραμε timeout.

Αυτοί οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα. Πρέπει να έχεις συνέχεια, όχι για ένα δεκάλεπτο ή για τρία», είπε αρχικά ο Ιτούδης και συνέχισε.

«Όποιος κι αν φοράει τη φανέλα της Εθνικής θέλει τα καλύτερα. Χάρη μας κάνουν όσοι έρχονται. Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε θέληση, είμαστε περήφανος λαός, αγαπάμε το μπάσκετ και τον αθλητισμό.

Επιτρέψτε μου να κοιτάξω τον αγώνα της Κυριακής και τότε θα σας απαντήσω για το μέλλον της Εθνικής. Έχω πει ότι αυτή η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα, έχει ξεπεράσει τα εμπόδια, έμεινε μαζί και πάλεψε μαζί.

Θέλαμε να προκριθούμε στα προημιτελικά. Από τέτοιες ήττες, μπορείς να γίνεις δυνατότερος, πιο έξυπνος, πιο σκληρός. Γι’ αυτό στέκομαι στη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι για να βοηθάμε τη χώρα μας, να είμαστε καλοί συμπαίκτες. Το είχαμε φέτος αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι θέλουν νίκες, όμως δεν είναι δεδομένο ότι όλοι αγαπούν αυτό που κάνουν. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Θέλουμε να είμαστε υγιείς και κοιτάζουμε τις επόμενες προκλήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.