ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λιθουανία – Ελλάδα 92-67: Ήττα και τέλος στα όνειρα για 8άδα για την Εθνική στο Μουντομπάσκετ 2023

Για τις θέσεις 9-16 θα παίξει η ομάδα

Λιθουανία – Ελλάδα 92-67: Ήττα και τέλος στα όνειρα για 8άδα για την Εθνική στο Μουντομπάσκετ 2023

Η Ελλάδα έδωσε μεγάλη «μάχη» κόντρα στην Λιθουανία, ωστόσο ξέμεινε από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο, «κατέρρευσε» και ηττήθηκε με το βαρύ 92-67, αποτέλεσμα που φέρνει τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Mundobasket 2023, όποιο αποτέλεσμα κι αν φέρει κόντρα στο Μαυροβούνιο, την Κυριακή.

Τεράστια προσπάθεια από Γουόκαπ και Λαρεντζάκη.

Η Λιθουανία είχε ένα ικανοποιητικό ξεκίνημα, κάνοντας ένα 7-0 με 5 σερί πόντους του Μπραζντέικις.

Η Εθνική μπάσκετ ήταν άστοχη από την περιφέρεια, με τον Γουόκαπ να πετυχαίνει τους πρώτους της πόντους (9-4).λ

Ο νατουραλιζέ της Γαλανόλευκης «τράβηξε» την ομάδα, οι διεθνείς βελτιώθηκαν και με ένα 12-0 σερί πήραν… κεφάλι στο σκορ (13-18).

Οι δυο ομάδες όμως ήταν άστοχες στο τέλος της περιόδου, σκόραραν με βολές, με τον Κουζμίνκας να κάνει το 20-20 για την «λιέτουβα» (σκορ πρώτου δεκαλέπτου).

Οι δυο ομάδες ήταν άστοχες και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με την Εθνική μπάσκετ να διατηρεί βραχεία κεφαλή.

Μία μικρή «έκρηξη» από τους διεθνείς με καλή άμυνα και μπροστάρηδες στην επίθεση τους Παπαπέτρου, Λαρεντζάκη και τους Ρογκαβόπουλο, έφερε την ομάδα στο +8 (27-35). Η Λιθουανία έδειξε να τα έχει… χαμένα από την πίεση που της άσκησε η Γαλανόλευκη και είδε μόνο τον Βαλανσιούνας να ανταποκρίνεται.

Η Ελλάδα πήρε «δύναμη» από την πολύ καλή της άμυνα, Γουόκαπ και Λαρεντζάκης «συνδέθηκαν» με το αντίπαλο καλάθι και η διαφορά διατηρήθηκε για αρκετά λεπτά στο +8. Η Λιθουανία όμως «ξύπνησε» λίγο πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου και με σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση, έφτασε στο +4 του πρώτου μέρους (39-43).

Η Εθνική μπάσκετ εμφάνισε ένα «χλομό» πρόσωπο στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και είδε την Λιθουανία να πηγαίνει καλά στην επίθεση και να φτιάχνει μικρό προβάδισμα (51-46). Ο εκπληκτικός Γουόκαπ, αλλά και ο… X-Factor Μωραΐτης έφεραν και πάλι το ματς στα ίσα (54-54).

Η Λιθουανία έφτιαξε πολύ γρήγορα μια μικρή διαφορά 5 πόντων, με την Γαλανόλευκη το έφερε στο -2 με καλή άμυνα, αλλά η «λιέτουβα» είχε βρει καλό ρυθμό στην επίθεση (πέτυχε 6 τρίποντα στο δεκάλεπτο) και πήγε στην τελευταία περίοδο προηγούμενη με 6 πόντους (64-58).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.