Dream Team: Σαν σήμερα η τελευταία παράσταση της πιο ολοκληρωμένης ομάδας μπάσκετ στην ιστορία του αθλήματος (βίντεο)

Στις 8 Αυγούστου του 1992 η ομάδα όνειρο αγωνίστηκε για τελευταία φορά στους Αγώνες της Βαρκελώνης

Dream Team: Σαν σήμερα η τελευταία παράσταση της πιο ολοκληρωμένης ομάδας μπάσκετ στην ιστορία του αθλήματος (βίντεο)

Η Dream Team παραμένει μέχρι και σήμερα η τελειότερη ομάδα που πάτησε ποτέ στα μπασκετικά παρκέ . Στις 8 Αυγούστου του 1992 ο κόσμος αντίκρισε την Team USA στην τελευταία, χρυσή, παράστασή της. Μέχρι και σήμερα ο θρύλος λέει πως ένα προπονητικό διπλό μεταξύ αυτών των παικτών ήταν ο καλύτερος αγώνας μπάσκετ που έχει υπάρξει από καταβολής του αθλήματος.

Ήταν η πρώτη φορά. Οι επαγγελματίες του NBA αγωνίστηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με σκοπό να επουλώσουν τον τραυματισμένο εγωισμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 8 Αυγούστου του 1992 η Dream Team αγωνίστηκε για τελευταία φορά στους Αγώνες της Βαρκελώνης. Ολοκληρώνοντας τον προδιαγεγραμμένο θρίαμβό της, με την επικράτηση κόντρα στην ομάδα του Πέταρ Σκάνσι με σκορ 117-85.

Αντίπαλός της, για δεύτερη φορά στο τουρνουά, ήταν η Κροατία. Ό,τι και αν σκαρφίστηκαν ο Ντράζεν Πέτροβιτς (24π.), ο Ντίνο Ράτζα (23π.) και ο Τόνι Κούκοτς (16π.), δεν ήταν δυνατόν να σταματήσουν την τελειότερη ομάδα που δημιουργήθηκε ποτέ στην ιστορία του αθλητισμού.

Ο Μάικλ Τζόρνταν σταμάτησε στους 22 πόντους, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ πρόσθεσε 17 και ο Πάτρικ Γιούινγκ 15. Για τις ΗΠΑ ήταν η αρχή μιας σχεδόν ατελείωτης κυριαρχίας. Και για τους Κροάτες, η αρχή τους τέλους τους, αφού ένα καλοκαίρι αργότερα θα έχαναν για πάντα τον Ντράζεν Πέτροβιτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μερικά στιγμιότυπα από τις καλύτερες φάσεις τους στο τουρνουά:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.