Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν είμαι μόνο Έλληνας, είμαι και Νιγηριανός»

«Το να είσαι στην Ελλάδα, δε σημαίνει ότι είσαι αρκετά Έλληνας»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν είμαι μόνο Έλληνας, είμαι και Νιγηριανός»

Συνέντευξη στο ESPN παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίθετό του, το ψευδώνυμό «Greek Freak», αλλά και την οικογένειά του.

Ο σούπερ σταρ των Μπακς εξήγησε ότι το «Άντε» από το επίθετό του σημαίνει στέμμα, ενώ για το ψευδώνυμό του, Greek Freak, δήλωσε: «Το έχω ακούσει τόσες φορές. Δε με ενοχλεί, αλλά ο κόσμος δε με αποκαλεί Nigerian Freak. Όλοι με λένε Greek Freak. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είμαι και τα δύο. Δεν είμαι μόνο Έλληνας, είμαι και Νιγηριανός. Δε διαλέγεις το ψευδώνυμό σου, μου άρεσε το Freak».

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω τον ελληνικό πολιτισμό, μιλάω τη γλώσσα, ξέρω την ιστορία. Αλλά στο τέλος της ημέρας, ξέρω ακριβώς και τη νιγηριανή κουλτούρα. Δεν είμαι μόνο ένα πράγμα. Δεν μπορείς να μου πεις τι είμαι», συνέχισε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το να είσαι στην Ελλάδα, δε σημαίνει ότι είσαι αρκετά Έλληνας. Ξέρω ποιος είμαι, αλλά άλλοι μπορεί να λένε ότι δεν είσαι αρκετά Έλληνας. Οι γονείς σου είναι Νιγηριανοί και το χρώμα του δέρματός σου είναι διαφορετικό. Είμαι και τα δύο, Έλληνας και Νιγηριανός, είμαι αρκετά ώριμος για να το καταλάβω, ότι και αν λένε τριγύρω μου», κατέληξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.