ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ολυμπιακός – Μονακό 71-54: «Καθάρισαν» εύκολα οι «ερυθρόλευκοι» (βίντεο)

Οι Μονεγάσκοι προσπάθησαν να μειώσουν αλλά οι γηπεδούχοι «απάντησαν» καταλλήλως

Ολυμπιακός – Μονακό 71-54: «Καθάρισαν» εύκολα οι «ερυθρόλευκοι» (βίντεο)

Ο Ολυμπιακός «διέλυσε» με 71-54 τη Μονακό στο ΣΕΦ, κάνοντας άνετα το 1-0 στη σειρά των play off της Euroleague και το πρώτο «βήμα» για την πρόκριση στο Final 4.

Οι Πειραιώτες «κλείδωσαν» τον Μάικ Τζέιμς και τους Μονεγάσκους στην άμυνα, με τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει το καλύτερό του ματς με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και «καθάρισαν» ουσιαστικά το ματς από το δεύτερο δεκάλεπτο, όπου το επιμέρους σκορ έφθασε το 25-11.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν εντυπωσίασε με την επίθεσή της, αλλά βρήκε λύσεις, με τον Γουόκαπ να έχει 11 πόντους (με 4/5 σουτ και 4 κλεψίματα) και τους ΜακΚίσικ, Σλούκα και Πρίντεζη να πετυχαίνουν μεγάλα τρίποντα στο τέλος του αγώνα, όταν η Μονακό προσπάθησε να αντεπιτεθεί. Ο Ολυμπιακός θα ψάξει έτσι το 2-0 κόντρα στη Μονακό στο επόμενο ματς της Μεγάλης Παρασκευής.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα το ματς και έδειξε νευρικός στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πετύχει μόνο 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Παρότι ήταν μάλιστα καλός στην άμυνα, η Μονακό κατάφερε να πάρει προβάδισμα από νωρίς και να φθάσει στο 15-8 υπέρ της στο 10′.

Οι Πειραιώτες ήταν όμως άλλη ομάδα στη δεύτερη περίοδο, με τον Βεζένκοφ να βάζει 4 γρήγορους πόντους και να… ξεκολλάει τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Γουόκαπ “κλείδωσε” την ίδια ώρα στην άμυνα τον Μάικ Τζέιμς και ο ΜακΚίσικ με 2/2 τρίποντα έβαλε “φωτιά” στο ΣΕΦ. Με πέντε σερί πόντους του Πρίντεζη μάλιστα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε και με διψήφια διαφορά στο σκορ, πριν το 33-26 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Τόμας Γουόκαπ συνέχισε να αποτελεί “βράχο” για τον Ολυμπιακό και παίρνοντας ψυχολογία από το τρομερό του μαρκάρισμα στον ηγέτη της Μονακό έκανε… παπάδες για την ομάδα του. Πέτυχε 9 σερί πόντους και “εκτόξευσε” ξανά τη διαφορά για το 44-30, σηκώνοντας στο πόδι το γήπεδο, όταν πέρασε στον πάγκο με τρία φάουλ. Η περίοδος ολοκληρώθηκε μάλιστα με σκορ 50-36 υπέρ των “ερυθρόλευκων”, που μπήκαν έτσι με… αέρα στην τελική ευθεία του αγώνα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι άμυνες δεν λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο και οι Μονεγάσκοι προσπάθησαν να μειώσουν με πρωταγωνιστή τον Χολ, αλλά οι γηπεδούχοι “απάντησαν” με 3/3 τρίποντα από ΜακΚίσικ, Σλούκα και Πρίντεζη, βάζοντας… ταφόπλακα στις ελπίδες των φιλοξενούμενων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τελικό 71-54 δείχνει έτσι και την εικόνα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει άνετα τη νίκη και να κάνει το 1-0 επί της Μονακό στα play off της Euroleague. Ακολουθεί το δεύτερο ματς τη Μεγάλη Παρασκευή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.