ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-95: «Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 95-71 στο ΟΑΚΑ κι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-95: «Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής και του τρίτου φετινού ντέρμπι «αιωνίων» της τρέχουσας σεζόν, καθώς μετά τον τελικό του Super Cup και τη Basket League, επικράτησε και στη Euroleague.

Αυτή ήταν η δέκατη σερί νίκη της ομάδας του Πειραιά κόντρα στους «πράσινους», οι οποίοι σε ακόμα ένα ματς εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Σε τέτοιο βαθμό που «ξεπέρασαν» και την τραγική διαιτησία των Ιερεθουέλο, Ντιφαλά και Βίλιους.

 Η εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε, έχοντας γρήγορο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ώθηση που του έδινε η κερκίδα. Οι «πράσινοι», όμως, είχαν πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Φάλ, ο οποίος σημείωσε 11 πόντους με 5/5 δίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι αδυναμίες στην άμυνα δεν επέτρεψαν στο «τριφύλλι» να βρει ρυθμό και στην επίθεση, την ώρα που ο Ολυμπιακός έπαιζε σκληρά με επαφές σε κάθε άμυνα, έχοντας την ανοχή των διαιτητών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόλις ένα φάουλ στα πρώτα 9,5 λεπτά και πέντε σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Το σκληρό παιχνίδι επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πάρουν τον έλεγχο και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση με τους Σλούκα, ΜακΚίσικ και Μπολομπόι έφτασαν τη διαφορά ως το +23 (49-26), μετρώντας 15/16 δίποντα. Ο Μπέικον ήταν αυτός που κράτησε όρθιο το «τριφύλλι», σκοράροντας με… αίμα 14 πόντους και χωρίς να έχει ούτε ένα κερδισμένο φάουλ.

Ο Αμερικανός χρεώθηκε με τρίτο φάουλ, 7’56’’ για το τέλος της τρίτης περιόδου κι αναγκάστηκε να αποσυρθεί στον πάγκο. Ουσιαστικά κάπου εκεί κάθε ελπίδα του Παναθηναϊκού για ανατροπή πήγε… στράφι, με τους «πράσινους» να μην δείχνουν διάθεση να παλέψουν. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν αυτοματισμούς, ψυχολογία κι από τη στιγμή που άρχισαν να βάζουν τα τρίποντα, έφτασαν τη διαφορά στο +31 (81-50 στο 32′).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.