ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όσα γράφει το φύλλο αγώνα του τελικού που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Γράφει όσα οδήγησαν τους διαιτητές στην απόφαση της οριστικής διακοπής

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όσα γράφει το φύλλο αγώνα του τελικού που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Με σκορ 35-63 και 2:42 για τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ξεκίνησαν επεισόδια τα οποία μετά από ώρα οδήγησαν στην απόφαση των διαιτητών για οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Το φύλλο αγώνα αναφέρει όλα όσα συνέβησαν και πλέον ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.

Αναλυτικά όσα γράφει το φύλλο αγώνα του 4ου τελικού που διεκόπη

«Πριν από το τέλος του α’ τετάρτου, οπαδοί της ομάδας Α φώναζαν εν χορώ “Μπαρτζώκα @@@ @@@ γιε”. Έγινε η πρώτη επίσημη παρατήρηση και ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. 1:15 του πρώτου τετάρτου, οπαδοί της ομάδας Α’ πέταξαν κροτίδα που παρήγαγε κρότο και λάμψη στο χώρο της κερκίδας. 6:07 του δεύτερου τετάρτου φώναξαν εν χορώ το ίδιο σύνθημα και ταυτόχρονα πέταξαν νερά προς τον πάγκο της β’ ομάδας.

3:12 του β’ τετάρτου, οπαδοί της ομάδας Α’ φώναξαν εν χορώ “Κορομηλά @@@, @@@ γιε”. Πριν την έναρξη του γ’ τετάρτου οπαδοί της ομάδας Α’ έριξαν νερά στον πάγκο της ομάδας Β’ και άναψαν πυρσό πράσινου χρώματος που παρήγαγε καπνό και λάμψη. 7:20 του γ’ τετάρτου οπαδοί της ομάδας Α’ έριξαν κροτίδα που παρήγαγε λάμψη και καπνό στο χώρο της κερκίδας. 6:00 του τρίτου τετάρτου οπαδοί της ομάδας Α’ άναψαν κροτίδες που παρήγαγαν κρότο και τέσσερις πυρσούς που παρήγαγαν λάμψη και καπνό.

4:15 οπαδοί της ομάδας Α’ (ΠΑΟ) άναψαν πυρσό που παρήγαγε λάμψη και καπνό. 3:45 του γ’ τετάρτου οπαδοί της ομάδας Α’ άναψαν πυρσό και τον πέταξαν στον πλάγιο πάγκο, στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο της ομάδας Β’. 2:46 του γ’ τετάρτου, με το σκορ 35-63, οπαδοί της ομάδας Α’ (ΠΑΟ) πέταξαν αναμμένο πυρσό στο προστατευτικό δίχτυ πίσω από τον πάγκο της ομάδας Β’. Την ίδια στιγμή πέντε κροτίδες από την πλευρά των οπαδών της ομάδας Α’ (ΠΑΟ) πετάχτηκαν προς τον πάγκο της ομάδας Β’ και παρήγαγαν δυνατό κρότο.

Επιπλέον πέταξαν δεκάδες μπουκάλια με νερά προς τον πάγκο της β’ ομάδας, τα οποία σταμάτησαν στο προστατευτικό δίχτυ. Η ατμόσφαιρα καθόλη τη διάρκεια των παραπάνω γεγονότων, από τα καπνογόνα και τις κροτίδες, ήταν αποπνικτική και δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε όλα τα παραπάνω έγιναν αντίστοιχες ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Κατόπιν τούτου, αποφασίσαμε την αποχώρηση των ομάδων, διαιτητών, παραγόντων και κριτών στα αποδυτήρια. Αμέσως μετά, με παρουσία του ταξίαρχου της αστυνομίας κ. Αλεξανδρόπουλου Παναγιώτη και έναν εκπρόσωπο από κάθε ομάδα, ζητήσαμε κατά πρώτον την διασφάλιση όλων των συμμετεχόντων του αγώνα και παράλληλα δώσαμε εύλογο χρονικό διάστημα για την εκκένωση του γηπέδου από τους φιλάθλους.

Μετά από 1:10′ και εφόσον εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και μετά από την είσοδο οπαδών της ομάδας Α’ στον αγωνιστικό χώρο και μετά από την επίσημη ενημέρωση παρουσία όλων των εμπλεκόμενων, του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Σταύρου Ντίνου, προκάλεσαν φθορά και καταστροφές στον τεχνικό εξοπλισμό της γραμματείας του αγώνα.

Ερωτηθής ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, αν υπάρχει τεχνικός εξοπλισμός για τη συνέχιση του αγώνα, η απάντηση ήταν αρνητική: “ΟΧΙ”. Έχοντας υπόψην όλα τα ανωτέρω και βάσει του άρθρου 20 του κανονισμού παιδείας (απώλεια αγώνος λόγω υπαιτιότητας) ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα της ομάδας Α’, με τελικό σκορ 0-20. Ακολουθεί έκθεση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.