ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 81-74: Πρωταθλητές Ισπανίας οι Μαδριλένοι

Οι «μπλάνκος» έκαναν το 3-1 στην σειρά των τελικών και επιβλήθηκαν των Καταλανών

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 81-74: Πρωταθλητές Ισπανίας οι Μαδριλένοι

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας για 36η φορά στην ιστορία της. Χάρη στη μεγαλειώδη εμφάνιση του Έντι Ταβάρες ο οποίος «έγραψε» 25 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, δεν ήταν μεγάλη. Ισάξιες μπορούν να χαρακτηριστούν η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, όμως οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν το βράδυ της Κυριακής (19/6) καθώς επικράτησαν με 81-74 των Καταλανών για να κατακτήσουν με σκορ 3-1 το πρωτάθλημα Ισπανίας στο Wizink Center.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Έντι Ταβάρες, αυτό το θαύμα της φύσης, αυτός ο απίθανος σέντερ που κυριάρχησε στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ και διέλυσε τη Μπαρτσελόνα. Σε 31 λεπτά ο θηριώδης σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι σκόραρε 25 πόντους από 9/11 δίποντα και 7/7 βολές, μάζεψε 13 ριμπάουντ (έξι αμυντικά και επτά επιθετικά), έδωσε μία ασίστ, έκλεψε μία μπάλα, έκοψε ένα σουτ, κέρδισε επτά φάουλ και συγκέντρωσε 41 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, σε μια εμφάνιση καριέρας.

Φαμπιάν Κοζέρ και Σέρχιο Γιουλ ήταν τα στηρίγματα του Ταβάρες, με τον Γάλλο να κάνει θραύση στο δεύτερο και τον Ισπανό στο πρώτο μέρος, την ώρα που από την Μπαρτσελόνα ξεχώριζε ο Νικ Καλάθης και ο Ντάντε Έξουμ. Ο Νίκολα Μίροτιτς δεν ήταν στην κατάσταση που ήθελε, αποδοκιμάστηκε, η ομάδα του ήταν αναποτελεσματική κοντά στο καλάθι και δεν έκανε το repeat.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 34-33, 57-56, 81-74

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.