ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τ.Πλάθα: «Δεν λες όχι στην ΑΕΚ»

«Σέβομαι τους Μπαρτζώκα, Αταμάν, Σπανουλη»

Τ.Πλάθα: «Δεν λες όχι στην ΑΕΚ»

Σε εποχή Τζουάν Πλάθα μπήκε και επίσημα η ΑΕΚ, αφού ο Ισπανός τεχνικός παρουσιάστηκε από την Ένωση και τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της Βασίλισσας, ενώ στάθηκε στους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά

Στην αρχή τόνισε: «Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα ελληνικά μέχρι το τέλος της χρονιάς, για να μπορέσω να σας πω ότι είναι τιμή να είμαι μέλος του ελληνικού μπάσκετ. Μεγάλωσα και έμαθα για μπάσκετ βλέποντας τον Γκάλη.

Στην Ισπανία υπάρχει πολύ μεγάλος σεβασμός για το ελληνικό μπάσκετ γιατί μας έχετε κερδίσει σε πολλούς τελικούς, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κατεύθυνση για τον κόσμο και ελπίζουμε να είναι κάτι που θα αρέσει στους φιλάθλους. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Να είμαστε μαζί με τη διοίκηση και να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας. Έχω μεγάλο σεβασμό για το ελληνικό πρωτάθλημα και για προπονητές όπως ο Αταμάν, ο Μπαρτζώκας, ο Σπανούλης.

Εμείς θέλουμε το καλύτερο με τη δική μας ταυτότητα. Οπότε αυτό που θέλω σε ένα χρόνο από τώρα είναι να σας βλέπω το ίδιο χαρούμενος επειδή θα έχουμε πετύχει τους στόχους μας».

Για τους λόγους που είπε ναι στην ΑΕΚ: «Στην Ισπανία έχουμε πολύ μεγάλο σεβασμό για το ελληνικό μπάσκετ. Όταν μια ομάδα σαν την ΑΕΚ σε παίρνει τηλέφωνο, είναι πολύ δύσκολο να πεις όχι. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι όταν μια ομάδα έχει την ίδια διάθεση με εσένα, είναι ένα βήμα μπροστά. Τιμή να αποτελέσω κομμάτι της ΑΕΚ σε αυτή την επετειακή σεζόν».

Για τους στόχους της Βασίλισσας: «Θα πρέπει να δούμε κατά βάση ποιους παίκτες θα φέρουμε, θέλουμε όμως να βελτιώσουμε τους αριθμούς μας για να πλησιάουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

Για το πώς θα μπορέσει να πλησιάσει η ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Δεν υπάρχουν μαγικά κόλπα για να αλλάξεις την κατάσταση. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη γραμμή στη δουλειά μας, να πετύχουμε στις μεταγραφικές. Μέσω της δουλειάς μας να έχουμε ξεκάθαρη γραμμή και συνέπεια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ώστε να χαίρεται και ο κόσμος. Το πιο βασικό είναι να βάλουμε το δικό μας στυλ και να το ακολουθούμε συνεχώς».

Για τα χαρακτηριστικά της νέας ΑΕΚ: «Αρχικά όταν έχεις δουλέψει σε διαφορετικά κλαμπ ανά την Ευρώπη, δεν μπορείς πάντα να έχεις το ίδιο Playbook. Το στυλ πρέπει να είναι διαφορετικό. Όλα έχουν να κάνουν με τους παίκτες που θα μπορούμε να πάρουμε και το μπάσκετ που θα παίξουμε. Το πιο εύκολο θα ήταν να σας πω ότι θα σκοράρουμε 100 πόντους σε κάθε αγώνα και θα δεχόματε 50. Να παίξουμε ένα θελκτικό μπάσκετ και να βαλω στοιχεία από κάθε ομάδα που έχω βρεθεί».

Για την επιστροφή στους πάγκους: «Στη δουλειά μας ανακυκλωνόματε. Σ’ αυτό το διάτημα του 1,5 χρόνου είδα προπονήσεις στους Σπερς και τους Σέλτικς, προπονήσεις της Βίρτους για 10 μέρες, προπονήεις της εθνικής Ισπανίας με τον Σκαριόλο, αλλά και της Team USA».

Για τον ελληνικό κορμό της ΑΕΚ: «Οι Ισπανοί παίκτες είναι ακριβοί, αλλά ίσως να μην είναι οι κατάλληλοι για μένα. Μίλησα με Κολόμ, Οριόλα και προπονητές που έχουν δουλέψει εδώ και μου έχουν πει πράγματα να περιμένω. Από όπου πέρασα, άφησα μια καλή κληρονομιά. Πάντα έχω καταφέρει να βελτιώσω τους εγχώριους παίκτες και κερδίσαμε πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι για Έλληνες παίκτες υπάρχουν λίγα καλύτερα σωματεία από την ΑΕΚ. Προφανώς θα βελτιώσουμε αθλητές, αλλά θέλουμε το κλαμπ να προχωρήσει».

Για τη βελτίωση των νεαρών και την προφορά του ονόματος του: «Μπορέιτε να με πείτε Γιάννη. Στη Ρεάλ υπέγραψα ένα παιδί τον Σέρχιο Γιουλ. Στην Μπέτις είχαμε Πορζίνγκις, Μπάλβιν, Σατοράνσκι. Στην Ζάλγκιρις προπόνησα παίκτες που πήγαν στο επόμενο επίπεδο. Στη Μάλαγα είχα τον Σαμπόνις που έπαιξε στο ΝΒΑ, ενώ ο Ντίαθ έγινε σημαντικός στην εθνική Ισπανίας. Μπορείτε να με φωνάζετε Ζουάν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος για το ρόστερ της ΑΕΚ, ανέφερε πως θα προσπαθήσει να μην κάνει λάθος στην επιλογή των παικτών που θα αποκτηθούν, ενώ πρόσθεσε πως θέλει παίκτες που να σκέφτονται την ομάδα και όχι να τους ενδιαφέρει μόνο το συμβόλαιο που θα υπογράψουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.