ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Θ.Καρατζάς: Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

Θρήνος για το ελληνικό μπάσκετ που, κατά την προεδρία του, γνώρισε τεράστια άνθιση

Θ.Καρατζάς: Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

Από τη ζωή έφυγε, σε ηλικία 71 ετών, ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Θόδωρος Καρατζάς.

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για την απώλεια του Θόδωρου Καρατζά, ο οποίος ήταν ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία του ΕΣΑΚ (νυν ΕΣΑΚΕ), όταν η Α1 έγινε επαγγελματική κατηγορία.

Υπό την προεδρία του – και με το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι έντονο – το μπάσκετ γνώρισε τεράστια άνθιση, με τα έσοδα των ομάδων να εκτοξεύονται χάρη στην είσοδο της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του για τα 30 χρόνια του ΕΣΑΚΕ:

Όταν ανέλαβε η ΕΣΑΚ το Πρωτάθλημα, η Α1 κόστιζε 60 εκατομμύρια δραχμές και μετά από μερικά χρόνια έφτασε τα 11 δις δραχμές (περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ). Τα ίδια τα σωματεία διαπραγματεύτηκαν πολύ καλά το Πρωτάθλημα τους και φτάσαμε στο σημείο να παίρνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλες τις ευρωπαϊκές λίγκες. Σε αυτό τον τομέα βοήθησε πολύ, επίσης, ο πρώτος γενικός γραμματέας της ΕΣΑΚ Φίλιππος Κότσης”.

Στον Θόδωρο Καρατζά μάλιστα έχει πιστωθεί η φράση ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο στην Ευρώπη την δεκαετία του 90′, για το οποίο είχε ως βασικό επιχείρημα τα μεγάλα ονόματα που αγωνιζόντουσαν στην τότε Α1 και τις συνεχόμενες επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.