ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το όνομα του Δημήτρη Παπανικολάου δόθηκε σε γήπεδο του Δήμου Ιλίου

Ο Παπανικολάου ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν στην εκδήλωση για την ονοματοδοσία του γηπέδου όπόυ έκανε τα πρώτα του βήματα

Το όνομα του Δημήτρη Παπανικολάου δόθηκε σε γήπεδο του Δήμου Ιλίου

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ευχαρίστησε με μία συγκινητική επιστολή όλους όσοι ήταν παρόντες, αλλά και… όσοι δεν ήταν, όπως ο πατέρας του, στην εκδήλωση του Δήμου Ιλίου.

Υπενθυμίζεται, ότι δόθηκε το όνομά του στο γήπεδο που έκανε τα πρώτα μπασκετικά βήματά του, το ανοιχτό γήπεδο του Άρη Ιλίου, την Κυριακή 7 Μαϊου.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, το 2022, αποκάλυψε πως έχει σύνδρομο Άσπεργκερ, ενώ λίγους μήνες αργότερα αποκάλυψε πως η κόρη του βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και πλέον έχει αφιερωθεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου παραμένει ο μοναδικός Έλληνας μπασκετμπολίστας που έχει κατακτήσει δύο «triple crown» με διαφορετικές ομάδες. Με τον Ολυμπιακό το 1997 και με τον Παναθηναϊκό το 2007. Ο Παπανικολάου γεννήθηκε στο Ίλιον και έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ στον τοπικό Αστέρα Ζωοδόχου Πηγής.

Στην επιστολή του ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, αναφέρει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήταν όλοι εκεί εχθές στην τιμή που είχα, να λάβει το γήπεδο που μεγάλωσα το όνομά μου, ή… σχεδόν όλοι.
Ήταν ο δήμαρχος Νικος Ζενέτος @nikoszenetos το οποίο ευχαριστώ ακόμα μια φορά όπως και όλο το ΔΣ.
Ήταν η οικογένεια μου και φίλοι απο τα παλιά.
Ήταν παιδιά στο φάσμα αυτισμού που παίξανε μαζί με “τυπικής ανάπτυξης” παιδιά.
Ήταν άνθρωποι με κινητική αναπηρία που μας έδειξαν πως παίζεται το μπάσκετ με αμαξίδιο.
Ήταν οι ακαδημίες μπάσκετ του Ιλίου.
Ήταν οι πρώην συμπαίκτες μου και σπουδαίοι Παναγιώτης Γιαννάκης, Εβίνα Μάλτση, Κώστας Τσαρτσαρής, Θοδωρής Παπαλουκάς και χρόνια του πολλά για σήμερα Νίκος Χατζής, Γιώργος Καράγκουτης τους οποίους και ευχαριστώ απο καρδιάς που ήρθαν Κυριακή και άφησαν τις υποχρεώσεις τους.
Δεν ηταν καθόλου δεδομένο.
Τα τελευταία χρόνια που τρέχω εκτός γηπέδου πολύ, ξέρω να σέβομαι τον χρόνο και τον κόπο του άλλου και τους ευχαριστώ.
Ήταν στην εκτέλεση της εκδήλωσης η τεχνοκρατική ομάδα του @eurohoops_official της οποίας έχω την τιμή να είμαι πρεσβευτής και για ακόμη μια φορά η εκδήλωση κύλησε τέλεια.
Ήταν στο μικρόφωνο ο μοναδικός Βαγγέλης Ιωάννου.
Ήταν πολύς κόσμος που έκανε απο νωρίς “sold out” στις κερκίδες του ανοιχτού και έμειναν άνθρωποι εκτός γηπέδου.
Ήταν φίλοι καρδιακοί που με στήριξαν σε δύσκολες στιγμές, ξέρουν αυτοί.
Ήταν σημερινοί συνεργάτες.
Δεν ήταν ο πατέρας μου με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζι αυτή την πορεία, αλλά ήταν εκεί όλες οι γλυκές αναμνήσεις μιας άλλης εποχής, με πολύ παιχνίδι και λιγότερες σκοτούρες.
Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω, όπως είπα και στο μικρόφωνο υπήρξαν και καλύτεροι παίκτες, αλλά ο Δήμος εκτός της αθλητικής μου πορείας σεβάστηκε την τωρινή μου προσπάθεια, που δεν είναι εύκολη και πρακτικά και ψυχολογικά και θέλησε να μου αποδώσει την τιμή αυτή που μου δίνει επιπλέον δύναμη να συνεχίσω.
Εύχομαι στο γηπεδάκι αυτό να υπάρχουν συνεχώς παιδικά γέλια, και παιδικά όνειρα που να γίνονται πραγματικότητα.
Όπως τότε…
Σας ευχαριστώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.