ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΤΣΣΚΑ – Ζενίτ: 75-81 «Εκθρονίστηκε» η ομάδα της Μόσχας – Επίσημα τέλος μετά από 8 χρόνια ο Δημήτρης Ιτούδης

«Άθλος»της Ζενίτ που γύρισε την σειρά από 3-1

ΤΣΣΚΑ – Ζενίτ: 75-81 «Εκθρονίστηκε» η ομάδα της Μόσχας – Επίσημα τέλος μετά από 8 χρόνια ο Δημήτρης Ιτούδης

Πικρό το αντίο του Δημήτρης Ιτούδη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπειτα από μια οκταετία. Με μία καταιγιστική τέταρτη περίοδο, η Ζενίτ νίκησε 81-75 μέσα στη Μόσχα την ΤΣΣΚΑ στον έβδομο και τελευταίο τελικό, κατακτώντας την πρώτη VTB League της ιστορίας της! Aκόμα πιο γλυκιά αίσθηση αφήνει το γεγονός πως στέφθηκε πρωταθλήτρια γυρνώντας την σειρά από το 3-1.

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποχαιρέτησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ευχαρίστησε τον σύλλογο, τους συνεργάτες του και τους αθλητές που συνεργάστηκαν μαζί του από το 2014 κι έπειτα. Επόμενος σταθμός του Έλληνα προπονητή θα είναι η Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Ιτούδης:

Συγχαρητήρια στη Ζενίτ, κέρδισαν τη σειρά, την άξιζαν, έπαιξαν καλύτερα. Ήταν μια σκληρή σειρά για τον κόσμο, για τους προπονητές, για τους παίκτες. Έτσι είναι το άθλημα, παιχνίδι των λεπτομερειών. Δεν θα αναλύσω το παιχνίδι, αλλά μπορώ να πω ότι είχαμε πολλά εμπόδια φέτος. Από την πλευρά μου, είμαι περήφανος για όσους έμειναν εδώ, Ρώσους ή ξένους, δεν έχει σημασία. Είμαι περήφανος για όλους και ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα για να δουλέψω με τόσο σπουδαία άτομα, σε ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξή του, η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φέρει ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Μιλάω έτσι επειδή αποφασίσαμε με την ομάδα να προχωρήσουμε σε διαφορετικούς δρόμους. Δεν λέμε αντίο, λέμε ότι θα τα ξαναπούμε. Είναι μια ομάδα με παράδοση

Ήμασταν άτυχοι με τον Αλέξι Σβεντ που έσπασε τον καρπό του. Μας έλειψε ένας ακόμη δημιουργός. Δεν τον είχαμε σε έναν έβδομο αγώνα. Ξανά συγχαρητήρια στη Ζενίτ. Κάθε ήττα είναι μια ευκαιρία. Πρέπει να σηκώνεσαι όταν πέφτεις. Αυτό κάνω σαν άνθρωπος και σαν προπονητής και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα κάνει αυτά που πρέπει για να φτάσει ξανά στην κορυφή. Σας ευχαριστώ γι’ αυτά τα οκτώ χρόνια, ήταν προνόμιο να μιλάω με όλους σας. Δεν λέω αντίο, ξαναλέω, θα τα ξαναπούμε. Δεν θέλω να γίνω συναισθηματικός. Το μόνο που ξέρω είναι ότι γυρίζω στην Ελλάδα για την εθνική ομάδα, αμέσως, θέλω να δω τους παίκτες, έχουμε επίσημο αγώνα στις 30/6 που είναι σημαντικό ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Αυτό ξέρω, ότι η επόμενη ομάδα μου θα είναι η Εθνική. Αν συμβεί κάτι, αυτό θα το γνωρίζουμε στο μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φτάσαμε σε αυτό το σημείο με τον Αντρέι Βατούτιν γνωρίζοντας πως όλοι γίναμε καλύτεροι ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες. Ήταν σπουδαία ευκαιρία να δουλεύουμε με τόση πίεση, μου αρέσει να δουλεύω με πίεση. Έχω συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά φτάσαμε σε συμφωνία για να πορευθούμε προς άλλες κατευθύνσεις. Δεν έχω διακοπές, θα ξεκινήσω αμέσως με την εθνική μου ομάδα, πρέπει να ετοιμάσω τα συστήματα, έχουμε υποχρεώσεις με την Ένωση των Προπονητών, δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι διακοπές. Σας υπόσχομαι, πάντως, ότι απόψε δεν θα παρακολουθήσω μπάσκετ“.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.