ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Ρουντίσα: Ο Ολυμπιονίκης που ξεγέλασε τον θάνατο για δεύτερη φορά – Επέζησε από συντριβή αεροσκάφους

Βγήκε ζωντανός μόνο με γρατζουνιές!

Ν.Ρουντίσα: Ο Ολυμπιονίκης που ξεγέλασε τον θάνατο για δεύτερη φορά – Επέζησε από συντριβή αεροσκάφους

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης στα 800μ. Ντέιβιντ Ρουντίσα επέζησε δεύτερη φορά από συντριβή αεροσκάφους, καθώς επέστρεφε από αθλητικό γεγονός το σαββατοκύριακο.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στα 800μ. και άλλους πέντε επιβάτες συνετρίβη στην κομητεία Καγιάντο στη νοτιοανατολική Κένυα, αφού προηγουμένως οι επιβαίνοντες είχαν παραβρεθεί στον ετήσιο διαγωνισμό των Ολυμπιακών Αγώνων των Μασάι στο «Kimana Wildlife Sanctuary».

«Όλα έγιναν γρήγορα. Στα επτά ή οκτώ λεπτά της πτήσης ο κινητήρας του αεροπλάνου ξαφνικά σίγησε», είπε στη Daily Nation ο 33χρονος, ο οποίος κατάκτησε το χρυσό στο Λονδίνο το 2012 και το Ρίο 2016.


«(Ο πιλότος) είδε λίγο καθαρό χώρο όπου προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο, αλλά ένα από τα φτερά του χτύπησε ένα δέντρο και το αεροπλάνο άρχισε να περιστρέφεται πριν προσγειωθεί στο βραχώδες πεδίο. Όλοι βγήκαμε ζωντανοί με κάποιους τραυματισμούς στους μαλακούς ιστούς που αντιμετωπίστηκαν άμεσα, εκτός από έναν», συνέχισε.

Ο Στέφεν Όλε Μαράι, πρόεδρος του Kenya Masters Athletics και πρώην δρομέας μεσαίων αποστάσεων, διακομίστηκε σε νοσοκομείο στο Ναϊρόμπι για εξειδικευμένη θεραπεία, μετά από τραυματισμό στα πλευρά.

«Ήταν ένα τρομακτικό επεισόδιο όπου κρατάς την καρδιά σου στο χέρι καθώς προσεύχεσαι στον Θεό», πρόσθεσε ο Ρουντίσα, ο οποίος ήταν επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής 800 μέτρων το 2011 και το 2015. «Ο πιλότος έκανε μια απίστευτη δουλειά για να κρατήσει το αεροπλάνο στην επιφάνεια και σταθερό για πολύ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από τρία χρόνια είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, όταν το λάστιχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε έσκασε στον αυτοκινητόδρομο και το όχημα συγκρούστηκε με λεωφορείο, με τον Κενιάτη Ολυμπιονίκη να βγαίνει σχεδόν άθικτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.