ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ο δις Ολυμπιονίκης Α.Σαντουλάεφ αποκλείστηκε από το ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά λόγω στήριξης στη Ρωσία

Ο παλαιστής είναι γνωστός ως «τανκ του Νταγκεστάν»

Ο δις Ολυμπιονίκης Α.Σαντουλάεφ αποκλείστηκε από το ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά λόγω στήριξης στη Ρωσία

Ο δις Ολυμπιονίκης Αμπντουλρασίντ Σαντουλάεφ, αποκλείστηκε από το ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά που αρχίζει αύριο (5/4) στο Μπακού, σύμφωνα με ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης. 

Ο Ρώσος παλαιστής επρόκειτο να συμμετάσχει ως ουδέτερος και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όμως η ομοσπονδία έκρινε ότι δεν πληροί τα κριτήρια ουδετερότητας που έχει θέσει η ΔΟΕ, καθώς έχει εκφράσει την υποστήριξή του στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Ο Σαντουλάεφ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο των 86κ. το 2016 στο Ρίο και των 97κ. το 2021 στο Τόκιο, είχε αρχικά γίνει δεκτός ως ουδέτερος, όμως η περίπτωσή του επανεξετάστηκε υπό το πρίσμα νέων στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση της αρμόδιας επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας.

Μεταξύ άλλων, αποδείχθηκε ότι ο αθλητής παραμένει μέλος της Ντιναμό Μόσχας, συλλόγου που συνδέεται με το ρωσικό κράτος, κάτι που αντιβαίνει τους όρους που έχει θέσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, προκειμένου να γίνουν δεκτοί αθλητές από τη Ρωσία -αλλά και τη Λευκορωσία- ως ουδέτεροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο παλαιστής που είναι γνωστός ως «τανκ του Νταγκεστάν» φωτογραφήθηκε με Ρώσους στρατιώτες και είχε κάνει δημόσιες δηλώσεις υπέρ του πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.