ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απίστευτο: Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να πληρώνουν τον λογαριασμό του νερού αν θέλουν να κάνουν ντουζ

Η άλλη επιλογή που τους δόθηκε είναι... να κάνουν σπίτι τους

Απίστευτο: Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να πληρώνουν τον λογαριασμό του νερού αν θέλουν να κάνουν ντουζ

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αναμένεται να επηρεαστούν από την απόφαση της κυβέρνησης της Καταλονίας να μειώσει αρκετά την κατανάλωση του νερού. 

Πιο συγκεκριμένα, η Καταλονία έχει υποστεί μια μακροχρόνια ξηρασία που ξεκίνησε πέρυσι. Σύμφωνα με το «Reuters», οι βροχοπτώσεις στην Ισπανία από τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν περίπου 17 τοις εκατό κάτω από τον μέσο όρο των 30 ετών. Αυτό οδήγησε την καταλανική κυβέρνηση να λάβει μια σειρά δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης μιας «προ-έκτακτης φάσης». Όμως, ενώ άλλες επαρχίες και πόλεις της περιοχής είχαν ήδη λάβει ειδικά μέτρα, η κατάσταση στη Βαρκελώνη παρέμεινε σχετικά αμετάβλητη.

Αυτό δεν συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι οι λογαριασμοί νερού θα αυξηθούν στην πόλη. Η επιτρεπόμενη κατανάλωση νερού, εν τω μεταξύ, έχει μειωθεί από 230 λίτρα την ημέρα σε 210. Οι αρχές της Καταλονίας έχουν προειδοποιήσει ότι η Βαρκελώνη μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρει γλυκό νερό με σκάφος τους επόμενους μήνες, με μια μονάδα καθαρισμού που χρησιμοποιείται ήδη για να αντισταθμίσει τη μείωση του νερού από πηγάδια και ποτάμια.

Πώς θα επηρεάσει την Μπαρτσελόνα

Οι αρχές έχουν παρατηρήσει ότι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού είτε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ είτε στο προπονητικό κέντρο, με αποτέλεσμα να επιβληθεί μια «απαγόρευση» στους παίκτες της Μπαρτσελόνα και να κάνουν μπάνιο στο σπίτι τους.

Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα επηρεάσει και την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα, καθώς αναμένεται να «απαγορευτεί» στους παίκτες των Μπλαουγκράνα να κάνουν ντους μετά τις προπονήσεις ή μετά τους αγώνες. Αν θέλουν οι ποδοσφαιριστές του Τσάβι να κάνουν ντους θα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό του νερού από την τσέπη τους.

Ο Υπουργός Κλιματικής Δράσης, Τροφίμων και Αγροτικής Ατζέντας, Ντέιβιντ Μάσπορτ, τόνισε ότι πρέπει όλοι στην Καταλονία να συμβάλουν προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της ξηρασίας.

«Αυτό που πρέπει να κάνει η Μπαρτσελόνα είναι να αντισταθμίσει το νερό που χρησιμοποιεί με άρδευση και να εξοικονομήσει με ντους. Είτε στο «Μοντζουίκ» (γήπεδο) είτε στο Ciutat Esportiva (προπονητική εγκατάσταση). Όλος αυτός ο εξοπλισμός καταναλώνει πολύ νερό και έχει την υποχρέωση να μειώσει την αποζημίωση τους. Αν θέλει η Μπαρτσελόνα να συνεχίσει να κάνει ντους, θα πρέπει να αποζημιώσει ακόμη περισσότερο για αυτό που καταναλώνει», ανέφερε ο Μάσπορτ στο ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SAR.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.