ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις την πλέον τρανς κολυμβήτριας Λία Τόμας: «Μας υποχρέωσαν να δούμε ανδρικά γεννητικά»

Τι καταγγέλλουν αθλήτριες ότι συνέβη στα γυναικεία αποδυτήρια

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις την πλέον τρανς κολυμβήτριας Λία Τόμας: «Μας υποχρέωσαν να δούμε ανδρικά γεννητικά»

Συνεχίζεται ο σάλος στις ΗΠΑ με την τρανς κολυμβήτρια Λία Τόμας.

Η πρώην πρωταθλήτρια του Κεντάκι Ράιλι Γκέινς κατηγορεί με συνέντευξη της το NCAA ότι ενθαρρύνει τη σεξουαλική επίθεση και την ηδονοβλεψία επιτρέποντας στους άνδρες να εκτίθενται στα αποδυτήρια των γυναικών.

Η Γκέινς που έχει 12 μετάλλια στο κολεγιακό πρωτάθλημα αποκάλυψε: «Δεν μας είχαν προειδοποιήσει εκ των προτέρων ότι θα μοιραζόμασταν τα αποδυτήρια με τη Λία. Δεν δώσαμε τη συγκατάθεσή μας. Δεν ζήτησαν τη συγκατάθεσή μας, αλλά είδαμε στο ίδιο αποδυτήριο έναν βιολογικό άνδρα να γδύνεται και είδαμε ανδρικά γεννητικά όργανα».

Η Τόμας αγωνίστηκε για τρία χρόνια ως άνδρας στο κολεγιακό πρωτάθλημα και στη συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει φύλο και την έβαλαν να κολυμπάει με γυναίκες.

Η Τόμας ήταν στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και αποφοίτησε τον Μάιο του 2022.

Κατά τη διάρκεια του κολεγίου, η Τόμας αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες κολύμβησης ανδρών και γυναικών, γράφοντας ιστορία τον Μάρτιο του 2022 ως ο πρώτος ανοιχτά τρανς αθλητής που κέρδισε εθνικό πρωτάθλημα NCAA Division I σε οποιοδήποτε άθλημα αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα 500 γιάρδων ελεύθερου στυλ γυναικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Γκέινς που έχει εκφραστεί ξανά για το ίδιο θέμα πρωταγωνιστεί σε καμπάνια για την προστασία των γυναικείων αθλημάτων στο NCAA και είναι επικεφαλής καμπάνιας που έχει συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.