Η UEFA βάζει «τέλος» στο Financial Fair Play: Μέχρι το 70% των εσόδων τους θα μπορούν να ξοδεύουν οι ομάδες

Η πρόταση της UEFA συζητήθηκε με αντιπροσωπεία μεγάλων συλλόγων

Η UEFA βάζει «τέλος» στο Financial Fair Play: Μέχρι το 70% των εσόδων τους θα μπορούν να ξοδεύουν οι ομάδες

Η UEFA ανατρέπει τα δεδομένα σχετικά με το όριο των εξόδων των συλλόγων, με κατάργηση του Financial Fair Play και πρόταση για το 70% των εσόδων ως όριο για την αγορά και τα έξοδα απόκτησης νέων ποδοσφαιριστών.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία θέλει να βρει έναν εναλλακτικό τρόπο για να «μαζέψει» τα εξοδολόγια των συλλόγων και να «φρενάρει» τις πανάκριβες μεταγραφές, καθώς είδε πως το FFP σε βάθος χρόνου είχε «κενά», τα οποία εκμεταλλεύονταν οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ανισορροπίες.

Σε δημοσίευμά τους την Τρίτη (22/3), οι «New York Times» επισημαίνουν πως έρχονται μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, οριοθετώντας ανώτατα όρια αποδοχών, στα πρότυπα των αμερικανικών salaries cap.

Η UEFA έχει ήδη συνομιλήσει τις τελευταίες εβδομάδες με αντιπροσωπεία μεγάλων συλλόγων, ενημερώνοντάς τους για το νέο μοντέλο που σκοπεύει να εφαρμόσει και πλέον τα κλαμπ δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν το 70% των εσόδων τους.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν. συζητούσε εδώ και χρόνια την επιβολή salary cup, έχοντας να ξεπεράσει την πολυπλοκότητα του ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου και την έντονη αντιπολίτευση που υπήρχε από τους μεγάλους συλλόγους πάνω σε αυτό το θέμα.

Η συμβιβαστική λύση ήρθε μέσω του 70%, το οποίο σε πρώτη φάση θα ισχύσει για μία τριετία ως πλάνο προσαρμογής μίας ευρύτερης πλατφόρμας με συγκεκριμένα όρια, τα οποία θα αποκρυσταλλωθούν μετά το 2025.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι νέοι κανόνες θα προστεθούν στο βιβλίο κανονισμών της UEFA έπειτα από ψηφοφορία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στις 7 Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.