ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Λία Τόμας: Ξέσπασε αθλήτρια που αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα ίδια αποδυτήρια με τρανς κολυμβήτρια

Αντιδράσεις για την τρανς κολυμβήτρια

Λία Τόμας: Ξέσπασε αθλήτρια που αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα ίδια αποδυτήρια με τρανς κολυμβήτρια

Η Ρίλει Γκέινς εξέφρασε παράπονα γιατί μοιράστηκε τα ίδια αποδυτήρια με την τρανς κολυμβήτρια Λία Τόμαςю

Η Αμερικανίδα που ξεκίνησε να κολυμπάει με το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ως άνδρας και μετά από δύο χρόνια ως γυναίκα (τρανς) συνεχίζει να ξεσηκώνει τον αθλητικό κόσμο ειδικά μετά από την υποψηφιότητα της για “γυναίκα κολυμβήτρια της χρονιάς” στο NCAA.
Αυτή τη φορά η Ρίλει Γκέινς Μπάρκερ, πρωταθλήτρια κολύμβησης με το πανεπιστήμιο του Κεντάκι, μίλησε στο FOX και εξέφρασε παράπονα διότι ανάγκαζαν εκείνη και άλλες κολυμβήτριες να αλλάζουν στα ίδια αποδυτύρια με τη Λία Τόμας.«Δεν ήταν κάτι για το οποίο μας είχαν προειδοποιήσει, κάτι που νομίζω ότι δεν ήταν δίκαιο από πολλές απόψεις, το να αλλάξουμε σε αποδυτήρια με κάποιον που έχει διαφορετικά μέλη από εμάς», είπε η Γκέινς.

Η Ρίλει αντιμετώπισε πολλές φορές σε κολλεγιακούς αγώνες την Τόμας και σημειώνει: «Επομένως, όχι μόνο αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε εναντίον ενός άνδρα, αλλά αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στα αποδυτήρια με έναν άνδρα. Καθόμαστε εκεί χωρίς να ξέρουμε καν σε ποιον να μιλήσουμε, σε ποιον να παραπονεθούμε για αυτό που έγινε».

Η αθλήτρια από το Κεντάκι αντέδρασε και στην υποψηφιότητα της Τόμας για τον τίτλο της “κορυφαίας γυναίκας της χρονιάς”: «Είναι ένα ακόμη χαστούκι για τις γυναίκες».

https://twitter.com/RileyGaines/status/1548153964289396740?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1548153964289396740%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fsports%2Farticle%2F1269646%2Flia-tomas-adidraseis-gia-tin-trans-kolumvitria%2F

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γκέινς δικαιλόγησε την κριτική της στο πρόσωπο της Τόμας: «Έχουμε να κάνουμε με κάτι που είναι εντελώς εκτός ελέγχου όταν αγωνιζόμαστε με βιολογικούς άνδρες. Έχει διαφορετική ικανότητα πνευμόνων, ύψος, επίπεδα τεστοστερόνης. Είναι εντελώς άδικο και είναι θέμα ισότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.