ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Κροάτες ναζί εμφανίστηκαν ξανά – Το πανό σε ματς Ρουντές-Χάιντουκ

Τι συμβολίζει ο αριθμός «88»

Οι Κροάτες ναζί εμφανίστηκαν ξανά – Το πανό σε ματς Ρουντές-Χάιντουκ

Εμφανίστηκαν ξανά οι Κροάτες ναζί στο Ζάγκρεμπ, αυτή τη φορές σε ματς της Ρουντές (ομάδα του Ζάγκρεμπ) με την Χάιντουκ σε αγώνα για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας.

Η ομάδα από το Σπλιτ νίκησε με 2-0, αλλά όλοι ασχολήθηκαν με τα πανό των οργανωμένων οπαδών της Ρουντές που φυσικά παρέμειναν στη θέση τους. Οι αναφορές στο ναζιστικό παρελθόν σαφείς. Μια σημαία της Βέρμαχτ της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αγκυλωτοί σταυροί και ο αριθμός «88» που για τους ναζί αντιπροσωπεύει το «Η» (όγδοο γράμμα της αλφαβήτου)  και είναι «αρθιμοποιημένος» ο χαιρετισμός Hail Hitler!

Με σχετική καθυστέρηση η διοίκηση της Ρουντές έβγαλε ανακοίνωση που ζητά συγγνώμη για τα σύμβολα, αλλά δεν έδωσε εξήγηση γιατί παρέμειναν αναρτημένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να θυμίσουμε ότι η Χάιντουκ προέρχεται από το Σπλιτ μια πόλη που είχε έντονη αντιστασιακή και αντιναζιστική δράση στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.