ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Γ.Πογέτ και Κ.Τσιμίκας μιλούν για την Εθνική Ελλάδας: «Είμαστε έτοιμοι και θέλουμε τη νίκη»

Αυτό που θέλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι μια διάκριση με την εθνική

Γ.Πογέτ και Κ.Τσιμίκας μιλούν για την Εθνική Ελλάδας: «Είμαστε έτοιμοι και θέλουμε τη νίκη»

Ο Γκουστάβο Πογέτ και Κώστας Τσιμίκας, μίλησαν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με το Μαυροβούνιο, τη Δευτέρα (28/3, 21:00).

Ο μπακ της Λίβερπουλ, Κώστας Τσιμίκας, μίλησε για την «επόμενη μέρα» στην εθνική ομάδα με τον Γκουστάβο Πογέτ στο «τιμόνι» της, ενώ τόνισε πως οι παίκτες θα κάνουν ό,τι ζητήσει και ελπίζουν να φανεί στον αγωνιστικό χώρο η δουλειά που γίνεται.

Οι δηλώσεις του Κώστα Τσιμίκα για:

Το Μαυροβούνιο: Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι και θέλουμε τη νίκη. Έχουμε έρθει εδώ για τη νίκη. Είναι το 2ο παιχνίδι με τον νέο προπονητή και είμαστε έτοιμοι να δείξουμε το τι κάνουμε στις προπονήσεις. Να δείξουμε τις ιδέες μας και το τι κάνουμε στις προπονήσεις απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Το πως έχει προσαρμοστεί η ομάδα με τον νέο προπονητή: (χαμογελάει και εκείνος και ο Πογιέτ) Είναι κάτι νέο για εμάς. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στο 100% σε αυτά που μας λέει. Στο πρώτο φιλικό πήγαμε καλά και θέλουμε να κάνουμε το ίδιο και αύριο (Δευτέρα). Όλοι είμαστε πλήρως προσηλωμένοι και θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Το καλό κλίμα στην Εθνική: Σίγουρα είναι οδηγός μας. Το έχουμε ‘χτίσει’ αυτό το κλίμα. Όλα τα παιδιά θέλουμε το ίδιο. Μία διάκριση. Να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% εάν θέλουμε να πετύχουμε κάτι και να δίνουμε τον πιο καλό μας εαυτό.

Το τι χρειάζεται: Πιστεύω το πιο σημαντικό είναι η θέληση. Να κάνουμε ότι μας έχει δείξει ο προπονητής. Να παλέψουμε σκληρά για όπου θέλουμε να πάμε. Στο τέλος ευελπιστούμε να έχουμε μία διάκριση έτσι ώστε ότι έχουμε δουλέψει να βγει. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να δουλεύει σκληρά, να είναι συγκεντρωμένος και να δίνει το 100%.

Οι δηλώσεις του προπονητή της εθνικής ομάδας, Γκουστάβο Πογέτ για:

Το ματς με το Μαυροβούνιο: Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι περισσότεροι παίκτες του Μαυροβουνίου ελπίζουμε είναι διαθέσιμοι. Να είναι έτσι ακόμα πιο δύσκολο για εμάς. Είναι διαφορετικό το ματς αυτό από ένα ματς προετοιμασίας.

Το στιλ του Μαυροβουνίου: Είδα ότι χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα και κυρίως πίσω. Πρέπει να είμαστε προσαρμοσμένοι. Τώρα εμείς αύριο προετοιμαζόμαστε με βάση ότι δεν θα ξέρουμε το τι θα αντιμετωπίσουμε. Περιμένω να δω παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα που έχει το Μαυροβούνιο. Όσο το πιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι τόσο το καλύτερο για την προετοιμασία μας.

Το εάν η εμπειρία του στην Ελλάδα τον βοήθησε στην επιλογή των παικτών: Αλήθεια είναι αυτό. Τους περισσότερους και τους πιο μεγάλους σε ηλικία τους ήξερα. Μαθαίνω καθημερινά και εγώ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη δουλειά έως τώρα. Με τη Ρουμανία στο α’ μέρος πήγαμε αρκετά καλά αλλά στο β’ μέρος ήταν πιο δύσκολα. Ίσως αύριο να έχουμε άλλα πρόσωπα. Άλλες αλλαγές. Δεν θα σας τα πω αλλά θα τα δούμε αύριο.

Το πόσο πόσο θυμάται το ποδόσφαιρο της Γιουγκοσλαβίας: Όταν ήμουν στη Νις υπήρχαν δύο Γιουγκοσλάβοι παίκτες. Τόσο πίσω ξέρω το ποδόσφαιρό τους. Είναι μία χώρα (Μαυροβούνιο) που πρέπει να είναι περήφανη για τους παίκτες που παράγει, όπως και εγώ είμαι περήφανος για τη χώρα μου, παρότι και αυτή είναι μικρή χώρα.

Τις δυσκολίες να ετοιμάσει αγώνες σε τόσο σύντομο διάστημα: Μετά το τέλος του αγώνα αναλύσαμε τη Ρουμανία. Κάναμε πολλή δουλειά μετά με τα βίντεο για το Μαυροβούνιο. Θεωρώ πως όλα είναι θέμα αποφάσεων. Όπως είπε και ο Τσιμίκας είναι όλοι έτοιμοι και όποιοι κληθούν θα ανταποκριθούν.

Τους αρχηγούς της ομάδας: Προς το παρόν ακολουθούμε τον ίδιο τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι για πάντα. Μετά τα 2 παιχνίδια θα μιλήσουμε με τους τεχνικούς διευθυντές και θα δούμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τους παίκτες γραμμής και εάν προτιμάει εξτρέμ που να μην είναι ακριβώς εξτρέμ (το παράδειγμα του Δουβίκα που πήγε στα άκρα): Μία διευκρίνιση. Ο Γιακουμάκης έπαιζε μπροστά και όχι στα άκρα. Ήταν απόφαση το πως ήθελα να ξεκινήσω το ματς. Το πως να ξεκινήσουμε. Όταν παίζεις με εξτρέμ μόνο δεν ‘γεμίζεις’ την περιοχή. Χρησιμοποίησα Μάνταλο και Μπουχαλάκη με αυτό το σύστημα από τα πλάγια. Από τα πλάγια βγήκε το γκολ που βάλαμε. Δεν είναι θέμα θέσεων. Μετά είχαμε τις αλλαγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.