ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τελικός Μουντιάλ 2022: «Το τρίτο γκολ της Αργεντινής δε μετράει» – Τι λέει ο κανονισμός

Όσα αναφέρουν οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου

Τελικός Μουντιάλ 2022: «Το τρίτο γκολ της Αργεντινής δε μετράει» – Τι λέει ο κανονισμός

Μετά από τον εξαιρετικό αγώνα του τελικού του Μουντιάλ 2022, πολλές φάσεις μπήκαν στο μικροσκόπιο και αναλύθηκαν για τυχόν παραβάσεις, με μία εξ’ αυτών να αφορά το τρίτο γκολ που σημείωσε η Αργεντινή.

Όπως παρατηρήθηκε, την στιγμή που η μπάλα περνά την γραμμή και ο διαιτητής Σίμον Μαρτσίνιακ δέιχνει την σέντρα, κάποιοι παίκτες που βρίσκονταν στον πάγκο, σηκώθηκαν για να πανηγυρίσουν και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κάτι που απαγορεύεται.

Πιο συγκεκριμένα στο 108ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από τον συνδυασμό των Έντσο Φερνάντες και Λέο Μέσι, ο Λαουτάρο Μαρτίνεθ σούταρε δυνατά με αποτέλεσμα ο Ουγκό Λιορίς να αποκρούσει. Ο Μέσι βρέθηκε στην σωστή θέση και πήρε το ριμπάουντ με αποτέλεσμα να κάνει ακόμα ένα σουτ και να σκοράρει γράφοντας το 3-2. Μόνο που αν εφαρμόσουμε αυστηρά τους κανόνες, το γκολ δεν ισχύει.

Όταν η μπάλα περνά την γραμμή, κάποιοι συναισθηματικά φορτισμένοι Αργεντινοί αναπληρωματικοί είναι ήδη στον αγωνιστικό χώρο, έτοιμοι να πανηγυρίσουν. Πράγμα που απαγορεύεται αυστηρά.

Ο νόμος 3, παράγραφος 9 των Νόμων του Ποδοσφαίρου ορίζει: «Εάν, μετά την επίτευξη ενός γκολ, ο διαιτητής αντιληφθεί πριν από την επανέναρξη του παιχνιδιού (σ.σ. σέντρα) ότι ένα ή περισσότερα άτομα ήταν στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή που μπήκε το γκολ τότε ο διαιτητής πρέπει να το ακυρώσει έαν άτομο ήταν: παίκτης, αναπληρωματικός, παίκτης που αποβλήθηκε ή αξιωματούχος της ομάδας που σημείωσε το γκολ.

Το παιχνίδι πρέπει να ξαναρχίσει με άμεσο ελεύθερο λάκτισμα από το μέρος όπου βρισκόταν το επιπλέον άτομο».

Αυτό το γεγονός σχολίασε και ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Βαγγέλη Ιωάννου στην ΕΡΑΣΠΟΡ, τονίζοντας ότι υπάρχει παράβαση και ο διαιτητής έπρεπε να έχει την είχε εντοπίσει. «Δεν πρέπει να μετρήσει το γκολ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κανονισμός λέει ότι εάν ένας παίκτης ή αξιωματούχος μπει στον αγωνιστικό χώρο, το γκολ δεν μετράει και ο διαιτητής πρέπει να δώσει ελεύθερο λάκτισμα. Υπάρχει σοβαρή παράβαση», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.