Το Αζερμπαϊτζάν απαιτεί την τιμωρία Ρώσου τενίστα επειδή υποστηρίζει τους Αρμενίους!

Θρασύτατο αίτημα από την φίλη χώρα της Τουρκίας

Το Αζερμπαϊτζάν απαιτεί  την τιμωρία Ρώσου τενίστα επειδή υποστηρίζει τους Αρμενίους!

Ο Κάρεν Κατσάνοφ θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά (27/1) στα ημιτελικά του Australian Open.

Η  Ομοσπονδία τένις όμως του Αζερμπαϊτζάν ζήτησε από τη Διεθνή Ομοσπονδία τένις (ITF) να τιμωρηθεί ο Ρώσος τενίστας από τη διοργάνωση εξαιτίας της υποστήριξής του στους Αρμένιους για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ!

Η Ομοσπονδία τένις της Ρωσίας, απατώντας είπε:

«Είναι χαζομάρες δεν πρέπει να δίνουμε βαρύτητα σε αυτό το ζήτημα», είπε ο πρόεδρος του οργανισμού, Σαμίλ Ταρπίστσεφ. Σημείωσε, δε, πως αυτή την περίοδο «φαίνεται πως όλοι θέλουν να τα βάλουν με τους Ρώσους τενίστες για τα πάντα», δήλωσε.

Ο Κατσάνοφ, Ρώσος τενίστας, αλλά με αρμένικες ρίζες πέρασε στα ημιτελικά εξαιτίας του τραυματισμού του Σεμπάστιαν Κόρντα ενώ βρισκόνταν μπροστά με 2-0 σετ και 3-0 games στο τρίτο. Στο τέλος των αγώνων τους στους «16», αλλά και στους «8» έγραψε στην κάμερα ένα μήνυμα υποστήριξης προς τους Αρμένιους.

«Αρτσάχ (σ.σ. το αρμένικο όνομα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ) να αντισταθείς. Μην χάνεις την πίστη και να είναι δυνατό, Αρτσάχ», σημείωσε ο Κατσάνοφ.

Στις εξέδρες του Melbourne Park στα παιχνίδια του εμφανίζονται αρμένικες σημαίες, αλλά και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Είμαι Ρώσος πολίτης, εκπροσωπώ τη Ρωσία, αλλά τόσο από τη μεριά του πατέρα μου όσο και από της μητέρας μου έχω αρμένικο αίμα. Ήθελα να τους υποστηρίξω και με κάποιο τρόπο να ενισχύσω την πίστη τους και να τους δώσω δύναμη», είπε ο Κατσάνοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.