ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

US Open: Αποκλείστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (βίντεο)

Ο Έλληνας τενίστας παρουσίασε πολύ άσχημο πρόσωπο στα δύο πρώτα set

US Open: Αποκλείστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για μία ακόμη χρονιά αποχαιρετά πρόωρα το US Open με τον Έλληνα τενίστα να γνωρίζει την ήττα από τον απίστευτο Κολομβιανό και Νο. 94 του κόσμου Ντανιέλ Γκαλάν με 6-0, 6-1, 3-6, 7-5 μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά μένοντας εκτός τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας παρουσίασε πολύ άσχημο πρόσωπο στα δύο πρώτα set κερδίζοντας ένα μόλις game, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 57 αβίαστα λάθη σε μια από τις πιο άσχημες βραδιές στην καριέρα του.

Από τη μεριά του ο Γκαλάν, ο οποίος σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, τελείωσε το ματς με 41 winners και 36 αβίαστα λάθη, αλλά και 7/18 break-points, φτάνοντας στη μεγάλη αυτή πρόκριση μετά από 9 match-points!

Για δύο sets ο Τσιτσιπάς δεν… βρίσκονταν στο court. Μέσα σε 20 λεπτά είχε δεχθεί bagel από τον Galan, ο οποίος παραχώρησε μόλις 7 πόντους στον Έλληνα τενίστα κερδίζοντας 23, εκμεταλλευόμενος τρις τρεις από τις τέσσερις ευκαιρίες για break.

Να σημειωθεί ότι στα δύο πρώτα sets ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να πάρει μόλις 17 πόντους συνολικά από το service του και μόλις ένα game!

Στο 2ο set τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα. Νωχελικός και χωρίς ενέργεια θυμίζοντας το 2ο set του τελικού του Σινσινάτι κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς, ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό που είχε επιβάλλει πλήρως ο αντίπαλός του.

Αξιοσημείωτο της εικόνας που είχε μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα ο Τσιτσιπάς ήταν το γεγονός ότι το πρώτο κερδισμένο game στο παιχνίδι ήρθε στο 6ο του 2ο set με τον Γκαλάν να έχει φτάσει ένα αδιανόητο σερί 11-0!

Ο Έλληνας τενίστας από τα μέσα του 2ου set αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξί αγκώνα, όπου είχε χειρουργηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο δεχόμενος τις ιατρικές περιποιήσεις από τον γιατρό του γηπέδου χωρίς ωστόσο να ζητήσει ιατρικό τάιμ-άουτ.

Αν και μείωσε σε 5-1 αυτό δεν εμπόδισε τον Κολομβιανό να φτάσει στην κατάκτηση και το 2ου set  σε 34 λεπτά βάζοντας πολύ δύσκολα στον Έλληνα τενίστα ο οποίος μετά τον 1ο γύρο του Roland Garros, κόντρα στον Λορέντζο Μουζέτι βρίσκονταν και σ’ ένα ακόμη φετινό Grand Slam πίσω με 0-2 sets.

Στο 3ο set ο Τσιτσιπάς…αποφασίζει να εμφανιστεί στο court. Το 38% στο 1ο set και το 47% κερδισμένοι πόντοι στο 1ο service στο 2ο μετατρέπονται σε 78% και σε συνδυασμό με ένα γρήγορο, αλλά δύσκολο break (μετά από τρία break-points) θα δώσουν την ευκαιρία στον βελτιωμένο, αλλά μη πειστικό Τσιτσιπά, να μειώσει σε 2-1 μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι.

Έσωσε 8(!) match-points, αλλά…

Όπως και στο 3ο σκέλος του αγώνα, έτσι και στο 4ο ο Τσιτσιπάς δείχνει να έχει βρει ρυθμό ή τουλάχιστον να έχει βρει τον αυτοέλεγχο στο παιχνίδι του. Ακόμα καλύτερα service, καλύτερο παιχνίδι γραμμών και ως μπόνους ένα νέο break που θα τον φέρει μπροστά με 2-0 και 4-2.

Εκεί όμως τα προβλήματα επανήλθαν στο court για τον 24χρονο. Ο Γκαλάν θα εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς δεν βρίσκει πρώτο service παίρνοντας πίσω το break ισοφαρίζοντας σε 4-4 και αμέσως μετά πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά μετά από το 2ο set, με 5-4.

Ο Κολομβιανός θα πιέσει αφόρητα το service του Τσιτσιπά, ο οποίος συνεχίζει να παίζει ουσιαστικά με 2ο φτάνοντας σε διπλό match-point (15/40). O Έλληνας τενίστας θα σβήσει αρχικά τα δύο match-point, ενώ στη συνέχεια θα σώσει άλλα 3(!) κατακτώντας το game μετά από 10 περίπου λεπτά ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Μάλιστα στη συνέχεια θα φτάσει ο ίδιος σε διπλό break-point (15/40), αλλά ο Γκαλάν με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έφτασε στο 6-5, με τον Τσιτσιπά να σερβίρει για 2η φορά για να μείνει στο τουρνουά.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Γκαλάν στο προηγούμενο service-game του Έλληνας τενίστα ο Κολομβιανός το έκανε στο 12ο game, καθώς μετά από 4 ακόμη match-point κατάφερε να φτάσει στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό και Νο. 102 στον κόσμο Τζόρνταν Τόμπσον, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω με 0-2 από τον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή φτάνοντας στη νίκη με 2-6, 1-6, 6-2, 6-4, 6-4 μετά από 3 ώρες και 15 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.